Als je van Duitse kerstmarkten houdt, is dit echt een aanrader: gezellig een weekendje naar de kerstmarkten in Duitsland met effeweg.nl. Ze bieden verschillende 2-daagse kerstmarktcombi’s aan, onze keuze was dit jaar Oberhausen en Keulen.
Het principe is hetzelfde als alle andere kerstmarkttripjes, je stapt ergens op een bus in NL en wordt in Duitsland in een stad bij een kerstmarkt afgezet en weer opgehaald om vervolgens weer naar NL te rijden. Alleen nu word je na de eerste kerstmarkt opgehaald en naar een hotel gebracht, waar je de volgende dag weer met de bus vertrekt naar de kerstmarkt in een andere stad.

Oberhausen:
De kerstmarkt van Oberhausen bevindt zich rondom een enorm winkelcentrum, genaamd Centro. De kerstmarkt is niet heel erg groot, maar heeft wel leuke ambachtelijke kraampjes en natuurlijk lekkere eettentjes. Aan de buitenzijde van het winkelcentrum bevinden zich ook een hele rij eettentjes, waardoor het ook goed mogelijk was om ergens binnen een plekje te veroveren. Voor mensen die uitgebreid willen shoppen naast het bezoeken van de kerstmarkt is Oberhausen een toplocatie. Het winkelcentrum is namelijk een typische Amerikaanse “mall”. Twee verdiepingen met oneindig veel winkels en een enorme “food court”, een centrale locatie waar alle eettentjes en terrasjes zitten. Een echt shopwalhalla dus.

Keulen:
Keulen is op zichzelf natuurlijk al een prachtige stad met als hoogtepunt natuurlijk de enorme Dom. Daarnaast was Keulen in 2014 uitgeroepen tot de mooiste Kerststad van Duitsland. Dit heeft de stad onder andere te danken aan de zeven verschillende kerstmarkten die het rijk is. Elke kerstmarkt heeft ook een eigen thema waar qua inrichting veel aandacht aan is besteed. Tussen verschillende locaties is er ook een Kerst Express, zodat je niet alles hoeft te lopen als je hier geen zin in hebt. Helaas zijn niet alle winkels in de stad geopend op zondag, maar met zeven kerstmarkten kan je ook je dag vol maken. Ook op deze markten kun je veel (ambachtelijke) spulletjes en lekkers vinden.

Het hotel waar wij verbleven was het Balladins superior Hotel Köln Airport. Op zich was dit een prima hotel, het enige nadeel was dat hier ’s avonds niet gegeten kon worden, waardoor we dus ’s middags al voldoende moesten eten voordat we Oberhausen zouden verlaten rond 5 uur. Een andere optie was om een taxi te nemen vanaf het hotel, maar dan wordt zo’n weekendje gelijk een stuk duurder. Al met al was alles top geregeld en vind ik het een aanrader om een weekendje met effeweg.nl weg te gaan.