Ik ben Charissa, 39 jaar en al jaren alleenstaande moeder van Rebecca (jan. 2017) en Chris (sept. 2018). Kinderen krijgen was mijn grootste droom, dus ik geniet hier met volle teugen van.

Creatief

Daarnaast ben ik ook een echte creatieveling. Als klein meisje zat ik al op verschillende “clubs”, zoals de kookclub, naaiclub en knutselclub. Ik vind het erg leuk om zelf dingen te maken, van sieraden tot kleding bedrukken, koken en bakken of bijvoorbeeld stempels maken. Het helpt mij om even mijn gedachten op 0 te kunnen zetten en ik word er blij van als ik mijn zelfgemaakte dingen ook daadwerkelijk kan gebruiken. Of er anderen blij mee kan maken…

Met kids in foto
De Creatieve Mama in Istanbul

Reizen

Verder ben ik erg reislustig. Ik wil zo veel mogelijk van de wereld zien en zo veel mogelijk culturen ervaren. Omdat ik hier niet altijd budget voor had/heb, probeer ik altijd om zo goedkoop mogelijk te reizen. Zelfs nu nog, want dan houden we meer geld over om daar weer leuke dingen te doen en lekker te eten. In het verleden heb ik ook tweemaal een huizenruil gedaan (Londen en Málaga). Het is een erg leuke manier om een nieuwe plek op een andere manier te ontdekken. Je bent dan geen standaard toerist en het is erg goedkoop. Je hoeft namelijk alleen maar de reis te betalen en geen onderdak. Op deze website wil ik graag nog meer over mijn reiservaringen gaan bloggen, deels als dagboek voor mijzelf, maar ook om anderen te helpen met mijn ervaringen.

Business

Naast mama van 2 werk ik part-time als Office Manager en ben ik ook nog onderneemster/blogger. Vanaf 2015 heb ik mijn eigen onderneming, CharM Webmarketing, gehad. Deze is nu echter volledig opgegaan in De Creatieve Mama. Ik maak websites voor andere girlbosses en help ze daarnaast ook op weg met hun overige (online) marketing. Ik ben al sinds de middelbare school bezig met websites bouwen en daarnaast voelde ik al vroeg dat er een ondernemer in mij schuilt. Met mijn opleiding Management, Economie en Recht ben ik afgestudeerd in het profiel bedrijfsadviseur, waardoor ik goed weet hoe je een bedrijf moet runnen. En om van mijn hobby meer te kunnen maken dan alleen een hobby heb ik in de afgelopen jaren meerdere cursussen gevolgd op het gebied van webdesign en online marketing.

De Creatieve Mama en kids kijken in de spiegel

En meer…

Ook ben ik iemand die kampt met verschillende eigenschappen en gezondheidsproblemen, waardoor mijn leven niet altijd even soepeltjes verloopt. Ik heb gemerkt dat ik dingen intenser ervaar dan andere mensen. Deze gevoeligheid brengt veel positieve eigenschappen met zich mee zoals creativiteit, opmerkzaamheid en perfectionisme, maar kan soms ook wel eens lastig zijn. Daarnaast heb ik hypothyreoïdie, een vertraagde schildklier. Ondanks dat dit met medicatie wel stabiel is nu, blijf ik toch last houden van sommige symptomen, zoals vermoeidheid en wat extra gewicht dat lastig kwijt te raken is.

Genoeg om over te bloggen dus! Op mijn blog neem ik jullie mee in mijn reis als reizende, creatieve mommyboss en alles wat daarbij komt kijken.