Elk jaar koop ik voor mijn kids zo’n simpele advent kalender met chocolaatjes zodat ze kunnen aftellen naar de kerst. En elk jaar denk ik er aan om voor mezelf ook een advent kalender te kopen, omdat ik het ook leuk vind om elke dag een kleine verassing te hebben. Maar toch doe ik het steeds niet. Dan komt december en gaat het voorbij zonder kalender voor mijzelf. Afgelopen december heb ik het echter goed aangepakt. Allebei mijn kids kregen in hun schoen een grote advent kalender, Rebecca één van Barbie en Chris één van Play doh. Voor mijzelf heb ik de advent kalender van Traveller Charms gekocht.

Wat zijn Traveller Charms?

Ik zag Traveller Charms voor het eerst voorbij komen op Instagram. Zij verkopen sleutelhangers met een PU-leren cirkel met een ring waarop je steeds nieuwe bedeltjes kan hangen. Op de bedeltjes staan dan de bestemmingen waar je bent geweest. Of misschien de bestemmingen waar je nog graag heen wilt, dat kan natuurlijk ook. Wat jij zelf wilt. Als reisliefhebber vond ik dit gelijk een leuk idee. Ik vind het een hele leuke manier om jouw reiservaringen zichtbaar op te sparen. De sleutelhangers en bedels zijn in zowel goudkleurig als zilverkleurig verkrijgbaar en voor het leer kan je kiezen tussen grijs, beige, rood, bruin en zwart, dus je kan hem naar eigen smaak samenstellen.

Nu hadden ze voor afgelopen december dus een leuke actie voor een advent kalender. Je kon voor een startbedrag van € 89,- dan de kalender aanschaffen met 24 bedels naar keuze en de sleutelhanger. Echter geldt er voor sommige bedels wel een extra toeslag, dus viel de mijne uiteindelijk iets duurder uit dan het startbedrag. Maar ondanks dat ben ik er toch voor gegaan en ben met mijn uiteindelijke hanger heel blij. Nu nog een plekje of tas vinden waar ik de sleutelhanger aan op ga hangen…

Wat vond ik van de Traveller Charms advent kalender?

Het hele concept van de Traveller Charms vind ik echt heel leuk, maar over de uitvoering van de advent kalender was ik iets minder enthousiast. Daarom zal ik hieronder alleen de kalender beoordelen en niet de inhoud, want die heb ik immers zelf uitgezocht. Als jij net als ik graag reist en iets wilt om jouw ervaringen tastbaar te maken en op te sparen, raad ik de Traveller Charms zeker aan!

Design

⭐⭐

De advent kalender zelf stelde niet heel veel voor. Het was een plastic vorm met 24 bakjes en een simpel doosje met deurtjes er om heen. Ik kon zelf het doosje nog open maken zelfs.
Het voelde best wel goedkoop aan, niet veel meer dan zo’n kalender waar chocolaatjes in zitten. De tekst op de doos vond ik leuk, maar met de afbeelding hadden ze meer mee kunnen doen.
Voor de prijs van de kalender mag het zeker wel iets steviger aanvoelen en ik vind dat er ook wel meer kerstsfeer in verwerkt had kunnen worden dan alleen een rendiertje met een muts op.

Ook was de sleutelhanger zelf niet in de kalender verwerkt wat ik wel had verwacht. Deze werd los meegezonden, wel in een mooi zakje.

Gebruiksgemak

Omdat het niet zo stevig was, waren de deurtjes makkelijk open te maken. Zoals je kan verwachten waren de randen van de bakjes vastgelijmd aan de randen papier tussen de deurtjes in, zodat alles netjes gescheiden zou moeten zijn. Echter zijn de bedeltjes zo klein en was er blijkbaar niet lang genoeg gewacht tot de lijm droog was. Het resultaat was daardoor dat veel bedels in de lijmranden terecht waren gekomen. Als ik een deurtje open maakte, moest ik deze daarom aan alle kanten verder scheuren om te ontdekken waar mijn bedel gebleven was. Op veel bedels zat hierdoor ook allemaal lijm wat ik er af moest peuteren.

Duurzaamheid

⭐⭐

De kalender bestond uit dik glanzend papier met daarin plastic. Vooral het plastic maakt het niet heel duurzaam. Wel was het makkelijk van elkaar te scheiden en dus apart te recyclen.

Extra’s

⭐⭐⭐⭐

Het grote voordeel van deze kalender was dat je de inhoud zelf kon bepalen. Het nadeel hiervan is wel dat je al van tevoren weet wat je krijgt, tenzij je hem natuurlijk echt cadeau krijgt.
Naast alle bedels met bestemmingen kon je ook continentbedels uitkiezen of bedels met figuurtjes zoals een wereldbol of vliegtuig. Voor deze speciale bedels kwam er dan natuurlijk wel een toeslag per bedel bij. Ook heb je de mogelijkheid om zelf teksten en/of bestemmingen op te geven.

Ik moet er daarnaast ook bij zeggen dat de klantenservice per mail heel goed was. Ik had namelijk 2 bedels in mijn kalender zitten die ik niet had besteld en miste er dus ook 2 die ik wel besteld had. Ik had hier na de eerste foute bedel uit de kalender gehaald te hebben al gelijk over gemaild. Ik werd vriendelijk terug gemaild met dat ik na het openen van alle deurtjes maar moet laten weten welke ik nog mis en dat die zou worden nagestuurd. Ik hoefde de verkeerde bedels niet terug te sturen. Dus zo gezegd, zo gedaan. Na een paar dagen had ik de juiste bedels in de brievenbus liggen.

Prijs

⭐⭐

Ik was uiteindelijk rond de 100 euro kwijt voor mijn hele verzameling. Dus voor de sleutelhanger met 24 bedels (of eigenlijk 26 als ik de verkeerd ontvangen bedels mee tel). Hierbij had ik wel meerdere bedels waar een toeslag voor was. Nu ik achteraf terug kijk naar de website zie ik dat een pakket van de sleutelhanger met 25 standaard bedels € 79,- is. De advent kalender was € 89,- met maar 24 bedels. Om eerlijk te zijn, als ik van tevoren had geweten hoe de kwaliteit van de kalender zou zijn, zou ik de sleutelhanger met bedels wel een keer los besteld hebben en me zo een tientje bespaard hebben.

Volgende december meer geluk?

Al met al kon wat mij betreft deze kalender een stuk beter, maar ben ik alsnog blij met de inhoud er van. Maar deze had ik ook los voor minder geld kunnen bestellen. Ik heb de klantenservice overigens wel feedback gegeven over mijn bevindingen, dus mogelijk wordt het voor komende december verbeterd. Als je dan ook nog eens het verassingselement hebt als iemand anders hem voor je besteld, dan zou ik hem zeker wel aanraden.