Ieder jaar kijk ik aan het einde van het jaar terug op hoe het jaar verlopen is. 2017 was voor mij echt een jaar van enorme verandering: ik ben namelijk moeder geworden! Ik ben dus aan het begin van het jaar opeens veranderd van een gewone zzp’er in een werkende moeder!

Waar ik dus eerst nog de hele dag alleen thuis werkend doorbracht, zit ik nu thuis te werken met een baby. Dit is soms wel lastig te combineren, maar ik geniet zo van mijn meisje dat ik dat maar voor lief neem. Maar na een tijd wennen en genieten van het nieuwe moederschap, was het ook weer tijd om aan de bak te gaan en weer te gaan starten met mijn onderneming. Hier ben ik dus vooral de tweede helft ook erg druk mee bezig geweest. En gelukkig werpt het zijn vruchten af, want ik heb een nieuwe klant, een nieuw netwerk en meer sociale contacten. De laatste twee zijn dingen die ik voor mijn bevalling/zwangerschap erg miste in het ondernemerschap.

Ook hebben wij hier thuis na de zomer ons hele voedingspatroon omgegooid. Dit houdt in dat we vooral bepaalde combinaties niet meer eten, maar ook veel dingen zo veel mogelijk echt links laten liggen. Voorbeelden hiervan zijn toegevoegde suikers, zuivel en gluten. De laatste twee eten we alleen nog bij uitzondering. Het gevolg van deze andere leefwijze is dat ik veel meer energie heb en dat ik de laatste zwangerschapskilo’s (plus nog een beetje) ben kwijt geraakt! Heel erg fijn dus.

Uiteraard ga ik het komende jaar ook nog volop genieten van mijn dochtertje. Maar daarnaast ga ik ook nog meer knallen met mijn bedrijf. Ik merk echt dat ik dat nodig heb en dat ik niet gemaakt ben om (schijnhersendood) alleen maar te moederen. Ik wil ook menselijk contact en mooie dingen maken waar ik mensen ook echt mee help. Ook heb ik nu wederom het voornemen om het komende jaar meer te gaan bloggen op deze website. Er komt ook weer een nieuwe lay-out aan en ik wil meer gaan bloggen over mijn leven als moeder/ondernemer/reisverslaafde.

Hou de website dus maar goed in de gaten, want er komt nog genoeg aan!

En voor nu: een fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2018!