Vandaag was de eerste werkdag na mijn zomervakantie. Dit is voor mij een moment om weer een frisse start te maken en daarmee bedoel ik dan ook om te bedenken wat ik de komende tijd wil gaan bereiken. Ik ben namelijk iemand die zichzelf graag blijft ontwikkelen en altijd iets moet hebben om naar uit te kijken of naar toe te werken, want anders ga ik me vervelen en raak ik in een soort negatieve spiraal.

Ik heb net mijn tweede vakantie van dit jaar erop zitten en deze ging wederom naar de Verenigde Staten en was ook nu weer last-minute gepland. Weinig tijd om me er op voor te bereiden en weinig tijd voor voorpret dus. Ik heb een erg leuke vakantie gehad, waarvan ik er 10 dagen in het zuiden van Florida heb doorgebracht en 4 in omgeving van Washington. De thuiskomst was echter simpelweg deprimerend! KLM is namelijk mijn koffer kwijtgeraakt… Dit zorgde er dus voor dat ik gister vanaf het moment dat ik bij de bagageband stond en tot die conclusie kwam, gelijk in een kuthumeur was. Logisch natuurlijk, want je bent tot nader bericht alle spullen kwijt die in die koffer zaten en je moet verplicht weer nieuwe dingen aanschaffen om de volgende dag nog een beetje fatsoenlijk op werk te verschijnen (lees: dus ook om die jetlag te verhullen). Bij het opmaken van het rapport verzekerde de KLM-mevrouw mij ervan dat er 99% kans is dat mijn koffer binnen 24 uur weer terecht is. Dit is inmiddels verstreken en heb ik al aan de telefoon gehangen met KLM, maar nog geen nieuws. Grrrrr!

Wegens het feit dat ik nu voorlopig geen vakantieplannen meer heb + het kofferdrama is er dus een kans dat ik weer in een slop raak als ik niks doe. Om daarom maar weer terug te komen op die frisse start ben ik dus vandaag me gaan bedenken wat ik nou eigenlijk de komende tijd (2e helft 2012) allemaal wil bereiken en wat ik eventueel in de toekomst zou willen. Ik weet dat ik me hier veel mee bezig hou, maar dit moet ook wel om mijn productiviteit op peil te houden en om nog een beetje plezier in het leven te hebben i.p.v. alleen maar doordeweeks naar werk te gaan, te eten en te slapen. Hierdoor word ik lui en druppelt dit ook door tijdens werktijden en dat willen we natuurlijk niet. Anyway, ondertussen wordt het mij toch steeds meer duidelijk dat ik meer vrijheid in mijn werk zou willen. En daarmee bedoel ik dat ik mobieler zou willen zijn (dus niet iedere dag 2,5 uur kwijt zijn aan het reizen naar hetzelfde kantoor), daarmee zou ik zelfs vanuit/in het buitenland willen werken. Ook vind ik het werk wat ik nu doe erg leuk, maar merk dat ik toch meer het webdesignen zelf er bij zou willen hebben en dat ontbreekt nu. Dit wordt namelijk door een extern bureau gedaan en ik hou me alleen bezig met het vullen en testen van dingen die zij maken. Maar ook weet ik dat er nog heel veel verbeterd kan worden aan mijn eigen webdesign skills, dus voor nu is mijn huidige baan prima wat dat betreft. Het verbeteren/updaten van mijn webdesign skills staat nu dus naast mijn baan op 1.
Op termijn wil ik namelijk beginnen om op freelance basis (online) marketing adviezen te geven en websites te bouwen (liefst in combinatie van deze twee) voor zzp’ers of kleine ondernemers, zoals ik gedaan heb tijdens mijn afstuderen voor de winkel van mijn vader. Ook neem ik hierbij natuurlijk de ervaring die ik nu tijdens mijn werk op doe mee. Het voordeel van dit perspectief zou voor mij de vrijheid zijn, want afgezien van een aantal afstemmomenten die je met je “klanten” hebt, kan je dat werk namelijk overal doen waar je maar wilt. Een nadeel is weer de onzekerheid die het ondernemerschap met zich mee brengt op financieel gebied. Ik hoop dan ook dat als ik eenmaal zo ver ben, dat ik de mogelijkheid heb om mijn vaste baan eerst in uren af te bouwen en zo geleidelijk aan meer tijd aan mijn eigen business kan besteden. Voor nu redelijk wishful thinking dus.

De resterende tijd van dit jaar zal ik me daarom vooral bezig gaan houden die met het bovenstaande doel te maken hebben: mij ontwikkelen op webdesign en online marketing gebied. Dit heeft gelukkig zowel effect op mijn huidige baan als voor mijn ambities, dus dat is mooi. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de talen die ik ook nog moet/wil ontwikkelen: Duits voor mijn werk en Italiaans omdat ik hier vorig jaar een cursus van ben begonnen en ik het nog steeds een mooie taal vind. Overigens is al die talenkennis natuurlijk ook handig als je veel wilt gaan reizen…

Oh ja, om mijn ambities al een beetje een beeld te geven, heb ik vandaag een naam bedacht voor mijn eigen toekomstige bedrijfje! Deze hou ik echter nog even geheim totdat ik er een logo voor heb en mijn eigen professionele website af is…