Zoals jullie hier kunnen zien, heb ik besloten om een blog te starten. Op hyves heb ik in het verleden af en toe al wel wat geblogt, maar niet heel actief. Ik zeg niet dat ik nu echt elke dag iets zal gaan schrijven, maar gewoon op momenten dat ik iets mee maak, of iets kwijt wil.

Op dit moment is het vrijdagavond en ik heb lekker een rustig avondje op de planning staan. Daarnaast ben ik al dagen snotverkouden en loop ik te hoesten als een zeehond, dus echt wild stappen had er toch niet ingezeten voor me. So relaxing works for me!

Wel had ik aan het begin van de dag het voornemen om ook nog wat aan wat schoolopdrachten te gaan werken, maar daar is tot nu toe nog niet veel van gekomen…. foei Charissa! haha

Ach, wat maakt het ook uit. Zit geen deadline op, als ik het dit blok maar inlever en m’n puntjes ervoor krijg. Dan kan ik namelijk aan het einde van dit blok, dus aan het begin van de zomer beginnen met afstuderen! Eindelijk is het dan zover. Het eerste jaar van mijn studie ging prima, fris aan een nieuwe studie en een nieuwe baan begonnen, woonde nog niet zo lang in Den Haag en alles ging eigenlijk very smooth. Tot ik mijn propedeuse had en de druk van het bindend studieadvies niet meer boven m’n hoofd hing. Toen ging het qua tempo snel bergafwaarts en toen ik ook nog wat gekloot met m’n werk kreeg, stond studie helemaal niet meer in m’n prioriteitenlijst. Tot ik dus ergens begin dit schooljaar opeens een openbaring kreeg en toch maar besloot dat ik in ieder geval in 2010 nog wilde starten met afstuderen… pffff wat een voornemen was dat. Afgelopen maanden ben ik dus zeer druk bezig geweest met een mega achterstand in te halen. Het gaat tot nu goed, al heb ik mezelf ondertussen wel al iets meer ruimte gegeven omdat mijn eigen planning wel erg ambitieus was. De studiepuntenteller van dit schooljaar staat tot nu toe al op 54 en ben nog in afwachting van een opdracht en tentamen, dus kunnen er 60 worden. En dat in voornamelijk in twee blokken (eerste blok was ik dus nog niet zo aan het bikkelen). Blijkbaar kan het dus wel snel, je moet er alleen helemaal voor gaan! Dus dat betekent nog 1 blok hard doorwerken om nog eens 33 punten binnen te halen, maar als ik bij 21 ben, mag ik al starten met afstuderen.

Maar naast mijn studie heb ik ook nog wel een ander leven hoor, al staat dat inderdaad wel op een iets lager pitje nu. In mijn vrije tijd hou ik erg van film kijken, uitgaan met vriendinnen (gewoon gezellig Danzig) en reizen. Voor dit laatste heb ik helaas nooit zoveel budget als dat ik zou willen. Gelukkig zijn er ook manieren uitgevonden waardoor je goedkoop kan reizen. Eén manier daarvan is een goed netwerk hebben, een andere manier die ik ook erg leuk vind, is door van huis te ruilen met iemand in een ander oord waar jij graag naartoe wilt.

De eerste manier brengt mij nog wel eens naar Zuid-Frankrijk (werkuitje), of naar Madrid (familie) en dit jaar zelfs ook naar Stockholm! Het tripje Stockholm heb ik te danken aan een Amerikaanse kennis van me waar ik ooit gesolliciteerd had als au pair. Dit ben ik toen niet geworden, maar door gewoon contact te houden, heb ik wel een vriendschap opgebouwd met de familie. Nu is de goede man de laatste maanden vaak in Europa voor zaken en zit hij om de paar dagen in een andere plaats in een ander hotel. En dit laatste is dan ook vaak het enige wat hij in die plaatsen ziet. Dit was hij op een gegeven moment zat en vroeg mij daarom of ik zin had om een weekendje te komen siteseeën in Stockholm. En nee, geen gekke dingen denken, het is gewoon alleen vriendschap. Ik wil verder niks van hem en hij verder niks van mij, ik heb z’n vrouw vaak genoeg gesproken en ik had mijn eigen hotelkamer. Maar tegen een gratis (!) weekendje Stockholm zegt de reiziger in mij geen nee. Was erg gezellig en t is een erg mooie stad. Was wel erg koud nog eind maart, want terwijl het net twee weken 15 graden en zonnig was geweest in NL, zat ik opeens weer onder vriespunt met mist in Zweden. Brrrrrrr…. Morgen komt Scott (zo heet hij) weer via Amsterdam onderweg naar Stockholm, dus ga ik hem samen met mijn ouders weer een dagje vermaken door naar de Keukenhof te gaan (hij zeurt al maanden dat hij de bloemen wil zien) en daarna lekker Scheveningen ofzo.

Oh ja, ik noemde ook nog de tweede optie van goedkoop reizen. De huizenruil. Dit heb ik 1 keer eerder gedaan in 2007 door een weekje naar Londen te gaan. Dit is me toen erg goed bevallen en de tweede exchange staat nu op de planning. Ben nog met de laatste afspraken bezig, maar t is al bijna zo goed als zeker dat ik dit jaar lekker van 3 t/m 24 augustus lekker relaxed in Málaga, Spanje ga vertoeven. Lekker laptopje mee en misschien wat schoolboeken, zodat ik aan mijn afstuderen kan werken als ik het luieren en bakken zat ben. Ook zit ik daar gelukkig niet de hele tijd alleen, want Andrea (is een Italiaanse jongen die ik tijdens mijn homeexchange in Londen heb leren kennen en kort een lat mee heb gehad) en zijn vrienden komen ook een weekje naar Málaga om te feesten. Kan dus ook nog wel echt vakantie houden daar. Overigens heeft het appartement waar ik zal verblijven 4 slaapkamers, dus heb nog ruimte voor logees… Zodra alles definities is, zal ik het jullie zeker laten weten.

Voor nu denk ik dat ik voor mijn eerste blog wel weer genoeg geschreven heb. Zal jullie weten hoe in de Keukenhof de bloemetjes erbij stonden 😀