Ik zou nog een goede voornemens blog schrijven, maar ondertussen zijn de eerste twee maanden van het jaar al weer voorbij. Oeps! Als ik je uitleg hoe die twee maanden er uit zagen, snap je gelijk de titel van de blog. En waarom ik alleen nog maar positieve vibes wil in de rest 2022.

In januari en februari heb ik grotendeels thuis doorgebracht met één of twee zieke kinderen. Eerst kreeg mijn kleine man Corona. Vervolgens kreeg hij ook nog de waterpokken terwijl hij Corona had. Vervolgens kreeg Rebecca ook de waterpokken, 1 dag na haar covid-vaccinatie. Zij had er erg veel last van en zat echt helemaal onder. Toen zij eenmaal weer hersteld was, kreeg de kleine man buikgriep en vervolgens Rebecca dus ook. Toen ze beiden eenmaal weer een beetje bijgekomen waren, werden Rebecca en ik getroffen door Corona. Op de dag dat mijn oma overleed! PFFFFFF…

Dit zeg ik allemaal niet niet om te klagen, want het was nou eenmaal niet anders en er viel ook weinig aan te doen. Maar het geeft wel aan waarom ik in januari en februari nog niet aan deze blog toe was gekomen. En het verklaart ook de titel van deze blog. Corona ligt nu letterlijk achter ons en het leven begint weer een beetje normaal te worden. Dus nogmaals: nu is het tijd voor positieve vibes!

Positieve vibes betekent focus op positieve dingen

Natuurlijk lukt het niet altijd, maar het gaat er om dat je het in ieder geval wel probeert: focus op positieve dingen. Helaas staat het nieuws bol van de oorlog in Oekraïne, dus is het soms nog lastiger. Mijn manier om hiermee om te gaan, is eigenlijk alleen maar naar het nieuws op de radio te luisteren. Ik ben dan toch op de hoogte van wat er aan de hand is, maar ik zie dan niet de gruwelijke beelden die ongetwijfeld rond gaan. Ik ben heel visueel ingesteld, dus ik moet dat soort beelden vermijden. Die staan dan namelijk letterlijk op mijn netvlies gebrand. En dankzij mijn HSP trek ik me dat dan ook nog eens extra aan. Dus even luisteren en dan weer door met mijn leven.

Hoe doe ik dat?

Ik ben de laatste tijd weer heel veel bezig met creatieve dingen doen, zoals de start van mijn bullet journal en dingen versieren of bedrukken met mijn Silhouette. Dit helpt me om de sleur te doorbreken. Ook helpt het creatief bezig zijn om nog creatiever te worden en meer ideeën te krijgen.

Daarnaast ben ik ook druk bezig met het opruimen van mijn huis en alle kasten. Inhoud die ik al jaren niet meer gebruikt heb of dingen die over de datum zijn, gaan weg. Sommige verdwijnen regelrecht in de prullenbak, andere ga ik nog proberen te verkopen en/of ga ik weg geven. In mijn bullet journal heb ik ook verschillende lijstjes gemaakt met dingen die ik nog in mijn huis wil verbeteren en dingen die ik wil gaan verkopen. Want ook een opgeruimd en georganiseerd huis helpt om rust te geven, het leven makkelijker te maken en verbetert mijn creativiteit. Om dit allemaal aan te pakken, probeer ik zo veel mogelijk de strategieën van The Home Edit en Marie Kondo te gebruiken. Binnenkort zal ik hier ook een blog over gaan schrijven.

Andere voornemens

2022: positieve vibes

Er zijn uiteraard nog meer dingen die ik kan doen om nog meer positieve vibes te krijgen. Ook zou ik graag mezelf energieker willen voelen.
Daarom heb ik voor dit jaar ook nog de volgende voornemens:

  • Meer mindful leven, dingen bewuster doen en bewustere keuzes maken
  • Minstens 1 reis(je) maken naar het buitenland, het liefst ergens heen waar ik nog niet geweest ben
  • Gezonder gaan eten, meer koken en minder bestellen
  • Meer gaan sporten
  • Meer leuke dingen buiten de deur doen met vriendinnen en/of de kids
  • Nog meer creatieve dingen doen
  • Minder bankhangen en series bingen
  • Meer aan mijn ontwikkeling werken door boeken lezen en/of cursussen/trainingen

Ik weet niet in welke mate me dit allemaal gaat lukken, maar het gaat er om dat ik wel de intentie heb. Want zonder intentie om te veranderen, verandert er sowieso niets.

Geen liefde?

Nu zal je met dit bovenstaande misschien denken “maar je bent toch single, wil je geen liefde vinden?”. Ja tuurlijk wil ik dat wel! Maar door mijn ervaringen van de afgelopen 2 jaar en nog meer dankzij een boek dat ik net gelezen heb, heb ik opnieuw voor mijzelf besloten dat ik mijn geluk niet laat afhangen van het wel of niet hebben van een man in mijn leven. Ik maak mijn eigen geluk! Om eerlijk te zijn vind ik de manier waarop er tegenwoordig met elkaar om wordt gegaan maar vermoeiend en kwetsend, dus kap ik er mee. Uiteraard zal ik af en toe nog wel wat zitten te swipen uit verveling (lees: meestal op de wc dus), maar ik ga niet meer actief op zoek. Ook zal ik mijzelf niet meer te veel geven aan de eerste de beste match, laat ze maar wat meer moeite doen voor mij. En wil hij dat niet, dan verdient hij mij niet! Ook ga ik me niet meer anders voordoen dan ik ben, take it or leave it. Misschien kom ik de ware wel tegen als ik ergens lekker loop te shinen omdat ik goed in mijn vel zit en happy ben met wat ik heb… wie weet wat de toekomst zal brengen…

Wat zijn jouw goede voornemens? Ik hoor het graag van je! Of heb je misschien nog tips voor mij hoe ik de mijne kan aanpakken of nog meer positieve vibes kan creëren?