Ieder jaar begin ik weer vol goede moed met een lijstje met goede voornemens. Maar voordat ik hier aan begin, kijk ik eerst terug naar het lijstje van het afgelopen jaar en naar hoe dat jaar is verlopen. 2013 begon ik ook met goede voornemens en een paar wensen. Helaas bleek in januari al snel dat het jaar niet zo zou gaan verlopen als ik me had voorgesteld toen mijn gezondheid mij volledig in de steek liet. Ik kon mij toen gaan verheugen op een langdurig en langzaam genezingsproces. Hierdoor verloor ik vervolgens ook nog mijn baan en belandde ik qua carrière en inkomsten dus ook op een dieptepunt. Gelukkig kan ik op de tweede helft van 2013 al wat positiever terug kijken. In juli ben ik officieel gaan samenwonen en heb ik een heerlijke vakantie naar Italië gehad. Mijn gezondheid ging in deze tijd ook eindelijk met sprongen vooruit. Deze tijd heb ik zo veel mogelijk gebruikt om mij verder te ontwikkelen op het gebied van webdesign en marketing. Uiteindelijk ga ik 2014 in met meer kennis en vaardigheden, 5 kilo gewicht minder en voel ik mij gezonder dan ooit (voor zover ik me in ieder geval kan herinneren)!

In 2014 ga ik mij volledig richten op het vinden van een nieuwe baan in webdesign, het liefst in combinatie met (online) marketingadvies. Daarnaast ga ik proberen om klanten te vinden voor mijn eigen bedrijf, CharM Webmarketing, waar ik als freelancer nog wat wil gaan bijklussen met o.a. het maken van websites. Voorlopig zal ik hier nog niet genoeg mee kunnen verdienen om van te leven, dus focus ik me eerst op de banenjacht.

Tegenwoordig is het zoeken naar werk al een full-time baan en nog wel één waar de slagingskans klein bij is. Daarom ga ik naast het gebruikelijke zoeken en reageren op vacatures ook zo veel mogelijk actief netwerken en mijn personal branding optimaliseren. Ik zal daarom weer actiever gaan worden op de social media en neem ik mij voor om minstens 1x per maand iets op mijn website te plaatsen.

Verder wordt mijn slagingskans voor het vinden van die felbegeerde baan groter als ik mijn kennis en vaardigheden nog meer vergroot. Ik ben in november begonnen met een nieuwe cursus bij de LOI voor Professional Webdesigner. In de tijd dat ik nog niet officieel aan het werk ben, ga ik proberen deze cursus zo ver mogelijk af te ronden. Ondertussen heb ik ook al weer wat nieuwe boeken besteld over online marketing, WordPress thema’s maken en social media, dus daar ga ik me ook op storten de komende tijd.

Daarnaast moet ik financieel weer wat op zien te krabbelen, want van een uitkering leven is geen vetpot. Hopelijk kan ik dan in 2015 met mijn vriend op vakantie naar de VS, naar New York en Washington, want dit willen we nog graag doen voordat we mogelijk aan uitbreiding van het gezin gaan denken. Ook hoop ik dit jaar te kunnen beginnen met het halen van mijn rijbewijs, want dat maakt het leven in Berkel en Rodenrijs, waar openbaar vervoer schaars is, een stuk makkelijker.

Aangezien 2013 vooral in het teken stond van mijn gezondheid die mij vooral in de eerste helft van dat jaar in negatieve manier beïnvloedde, blijf ik hier ook in 2014 goed op letten. Ik heb mijn voedingspatroon in 2013 drastisch omgegooid waarbij ik nu veel water drink, wat richtlijnen uit de fytotherapie volg en over het algemeen probeer om zo gezond mogelijk te eten en minder te snoepen (vooral ’s avonds). In 2014 ga ik in ieder geval door met hoe ik nu bezig ben en zal ik proberen om het nog verder te optimaliseren. Hierbij hoop ik dat ik nog iets meer kan afvallen en op een bmi van 22,5 kan uitkomen. Hiervoor zou ik nog ongeveer 3,5 kilo kwijt moeten raken. Wat ik zeker weten niet meer wil, is weer aankomen! Ik heb mijn eigen maximale gewicht op 75 kilo vastgesteld, dit is voor mij echt de grens waarbij ik me nog prettig voel. Hier zat ik begin 2013 ver boven en nu zit ik er wat onder en dat is te zien!

Naast het letten op mijn voeding en gewicht, ga ik ook proberen nog beter naar mijn eigen lichaam luisteren. In het verleden werd ik vaak afgeschilderd als een aansteller waardoor ik veel te lang met allerlei klachten heb doorgelopen. Nu ga ik niet meer naar mijn omgeving luisteren als ik mij niet goed zou voelen, maar naar mijn eigen lichaam en instinct. Gelukkig heb ik nu het afgelopen jaar al zo veel overwonnen, dat ik nu zo gezond ben dat ik al een jaar geen griepje of verkoudheid meer heb gehad, terwijl ik vroeger door het minste geringste niesje of hoestje al werd aangestoken. En voor mij is dat een mijlpaal!

Al met al heb ik wel zin om weer nieuwe uitdagingen aan te gaan en vooral lekker te genieten van wat het leven te bieden heeft.
Op naar mijn 30e verjaardag en 2015!