Laatste tijd ben ik toch maar weer blij dat ik nog single ben en niet mijn vrije tijd ook nog eens aan een vent moet besteden. Tuurlijk gaan mijn gedachten nog wel eens uit naar dat het toch ook wel weer fijn zou zijn en heb ik nog wel eens wat flirt en/of zoenacties die dan helaas (vanuit hun kant) op niks uitlopen, maar qua tijdsplanning is het nu wel perfect. Ik zou er nu namelijk helemaal geen tijd voor hebben!

In mijn vorige blog gaf ik al aan dat ik begonnen ben met afstuderen. Hiermee zit ik momenteel dus middenin de analysefase. Veel werk te doen dus! En in tegenstelling tot eerdere opleidingsjaren binnen de MER heb ik nu wel een strakke deadline!
Want gedurende mijn studie bleek nog wel eens dat ik het niet zo heb met die deadlines en mij er dus niet echt aan hield. Daarnaast bleek ook dat de docenten toch mijn opdrachten gingen nakijken, ook al leverde ik ze een paar weken te laat in. Wat vervolgens voor mij dus nog meer reden was om me niet aan die stressvolle deadlines te houden.
Anyway, ik heb mijzelf het doel gesteld om op maandag 3 oktober mijn diploma in ontvangst te nemen, dus ik moet gedurende de zomer flink aan de bak om een mooie scriptie te produceren.
Ik moet trouwens ook nog voor de MER een verslagje schrijven voor Europees Recht en een AL Overheidsmanagement, dus met alleen mijn scriptie krijg ik nog mijn diploma niet.
Daarnaast heb ik ook al jaren een thuiscursus webdesign op de plank liggen die nog steeds niet afgerond is. En aangezien ik voor mijn afstuderen een zakelijke website ga bouwen, zou het ook nog wel slim zijn om nog (snel) die cursus af te ronden. Dus de lessen die ik hier nog van moet doen, heb ik maar tijdens mijn afstudeerplanning er tussen door gegooid.
Nog meer te doen dus deze zomer!
Toch blijft het voor mij dan wel een raar gevoel dat ik dan na september opeens niks meer te doen zou hebben naast mijn werk. Ik ga overigens wel op zoek naar een andere baan, waarbij ik ook meer ga werken, maar toch heb ik nu al de drang om mij nog verder te ontwikkelen.
Samen met mijn passie voor reizen, liefde voor Italië en hoop om ooit naar een warmer klimaat te kunnen verhuizen, heb ik nu dus eindelijk de stap gemaakt om een thuiscursus Italiaans te bestellen! Net als mijn cursus webpagedesign heb ik deze cursus ook bij het NHA besteld. Ik krijg hem 14 dagen op proef, een leuke korting, gratis vertaalcomputer, gratis discman en gratis 2 nachten overnachting in een hotel in een wereldstad voor 2 personen. Cursus zal 15 maanden duren bij normaal tempo, heb dan wel de beginners en die voor gevorderden in één keer gedaan.
Ik heb mezelf via cd-roms en internet wel al een enige basis aangeleerd, dus hopelijk gaat het begin dan wat minder stroef dan dat het misschien anders zou gaan. En dat kan ik wel gebruiken aangezien dit niet mijn eerste prioriteit zal hebben de komende maanden. Ach ja, ik zie het allemaal wel. Vind t gewoon een prachtige taal en zou het leuk vinden om daar ook een woordje in te kunnen spreken met mijn Italiaanse vriendjes en vriendinnetjes.
Om alles even op een rijtje te zetten, vul ik mijn tijd nu dus met: werk, afstuderen + laatste opdrachten MER, cursus webdesign, straks nog cursus Italiaans en af en toe ook nog wat tijd voor hobbies, familie en vriendinnetjes! En dat terwijl er maar 7 dagen à 24 uur in een week zitten en ik al een chronisch slaaptekort heb omdat ik een avondmens ben…
Gelukkig heb ik daar in ieder geval voor de komende periode een oplossing voor gevonden: gedurende een periode van 13 weken neem ik lekker 1 dag per week een vakantiedagje op, waardoor ik nu 3 dagen (di. t/m do.) werk en 4 dagen (vrij. t/m ma.) de tijd heb voor de rest!
En mensen die altijd al dachten dat ik een luizenleventje had omdat ik maar 4 dagen werk en nu helemaal zouden denken dat ik lui ben met die 3 dagen werken, hoop ik dat jullie nu snappen dat ik eigenlijk 7 dagen per week werk!
In de tweede helft van de zomer ga ik ook nog actief op banenjacht, maar als jullie al iets weten voor me zijn de suggesties altijd welkom 😀