Het is 2024! Weer een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden. En dit jaar heeft zelfs een extra dag om jouw dromen waar te maken. Het nieuwe jaar is altijd een mooie gelegenheid om een frisse start te maken en het beste uit jezelf te halen. Als werkende mama, vooral als zelfstandig ondernemer, is het belangrijk om mentaal voorbereid te zijn op wat komen gaat. Vorig jaar koos ik hiervoor een woord voor het jaar, wat ik ook nog steeds een aanrader vind. Maar daarnaast deel ik in deze blog ook 5 praktische tips om jezelf in de juiste mindset te brengen, zodat je het nieuwe jaar vol vertrouwen en motivatie kunt beginnen.

Creëer de juiste mindset met deze 5 praktische tips

Reflecteer op het afgelopen jaar

Voordat je vooruit kunt kijken, is het belangrijk om even stil te staan bij het afgelopen jaar. Neem de tijd om te reflecteren op je successen, uitdagingen en lessen die je hebt geleerd. Wat ging er goed en wat kun je verbeteren? Door deze reflectie krijg je een beter beeld van waar je nu staat en wat je wilt bereiken in het nieuwe jaar.

Reflecteren

Stel haalbare doelen

Het opstellen van doelen is essentieel om richting te geven aan je jaar. Zorg ervoor dat je doelen specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden zijn (SMART-doelen). Het stellen van realistische doelen helpt je om gefocust te blijven en geeft je een gevoel van vooruitgang en voldoening.

Maak een actieplan

Een doel stellen is één ding, maar zonder een actieplan blijft het vaak bij goede voornemens. Neem de tijd om een gedetailleerd actieplan te maken dat je helpt om je doelen te verwezenlijken. Breek je doelen op in kleinere taken en plan ze in je agenda. Dit zal je helpen om georganiseerd te blijven en efficiënter te werken, waardoor je meer tijd overhoudt voor jezelf en je gezin.

Werk aan je mindset

Een positieve mindset is cruciaal om het beste uit jezelf te halen. Werk aan je mindset door positieve affirmaties te gebruiken, jezelf uit te dagen om uit je comfortzone te stappen en jezelf te omringen met inspirerende mensen en bronnen. Geloof in jezelf en wees bereid om te groeien en te leren van nieuwe ervaringen.

New Year's resolutions

Self-care als prioriteit

Als werkende mama en zelfstandig ondernemer is het gemakkelijk om jezelf te vergeten terwijl je opgaat in je taken en verantwoordelijkheden. Maar vergeet niet dat self-care essentieel is om het beste uit jezelf te halen. Zorg goed voor jezelf, maak tijd vrij voor ontspanning en plezier, en wees niet bang om hulp te vragen wanneer je dit nodig hebt. Als jij niet goed voor jezelf zorgt, zal je steeds minder goed in jouw vel gaan zitten en wordt het des te lastiger om jouw doelen te bereiken. Ook jouw kinderen hebben weinig aan je als jij op jouw laatste reserves loopt omdat je jezelf vergeet op te laden.

Let’s do this!

Het nieuwe jaar biedt een kans om jezelf opnieuw uit te vinden en het beste uit jezelf te halen. Door te reflecteren, haalbare doelen te stellen, een actieplan te maken, aan je mindset te werken en self-care als prioriteit te stellen, kun je een sterke mentale basis leggen voor succes in het nieuwe jaar. Dus omarm de mogelijkheden en ga met vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

Gebruik januari om de basis te leggen voor jouw hele jaar en het kan bijna niet fout meer gaan. Ik gebruik zelf net als voorgaande jaren hiervoor weer een Purpuz planner. En ik heb me heilig voorgenomen om deze dit jaar echt optimaal te gaan benutten.