Het is ondertussen al weer lente en zo’n 4,5e maand geleden sinds mijn laatste blog. Een jeetje, wat is er veel gebeurd in die tijd zeg!

In mijn laatste blog kon je lezen hoe ik vol goede moed het nieuwe jaar was begonnen, wat mijn voornemens en mijn wensen waren voor het jaar 2012. En ik kan nu zeggen dat ik er al een paar kan wegstrepen πŸ™‚ Sinds 1 maart ben ik namelijk met een nieuwe baan begonnen! Ik hoorde dit blije nieuws eind januari, zodat ik direct per 1 februari mijn oude baan kon opzeggen. Ondertussen ben ik al weer meer dan een maand aan het werk (en dus door mijn proeftijd heen) en tot nu toe is het alles waar naar ik op zoek was. Mijn nieuwe functie is Online Trade Marketeer bij Vandersterre Groep International. Dit is de export tak van een handelsonderneming in kaas. Ik mag hier mij bezig gaan houden met alle internationale online marketing, via websites, zoekmachines en social media. Daarnaast spring ik ook bij bij de Marketing manager met het ontwerpen van brochures, advertenties etc. Ik heb het hier prima naar mijn zin en ik heb leuke collega’s. Het is alleen wel elke dag minstens 75 minuten heen en 75 minuten terug reizen, maar tot nu toe ervaar ik dat nog niet als een last. In de trein en bus zit ik toch nog lekker wat weg te dutten.
Door mijn nieuwe baan is wel mijn tweede voornemen, het weer actief oppakken van mijn cursus Italiaans, weer uitgesteld. Ik moet namelijk voor mijn werk weer Duits gaan leren spreken en schrijven en als het even kan Frans ook nog. Italiaans is voor hun geen belangrijke taal, dus dat moet maar even wachten.
Verder kwam eind januari/begin februari nog een andere droom van mij uit. Ik kreeg namelijk een ticket naar Washington cadeau om bij mijn kennis Scott te gaan logeren! Opeens kon ik dus lekker 22 dagen voor niks naar de VS op vakantie in februari. En omdat ik vlak daarna ook nog eens mijn baan kon opzeggen, heb ik in februari maar 4 dagen gewerkt!
Tijdens mijn vakantie ben ik in 6 verschillende staten en Washington DC geweest. In mijn eerste week heb ik vooral Washington verkend, een dagje naar Philadelphia geweest en een dagje naar Baltimore geweest. In Baltimore kende ik via internet al heel lang (sinds 2005!) een jongen, Eric, en die ging ik dus maar een keer in person ontmoeten. De tweede week ging ik samen met Scott 5 dagen naar Orlando, Florida! De thuisbasis van o.a. Disney World en Universal Studios. Scott moest hierheen voor zakenbesprekingen en ik mocht mee, hΓ¨ wat vervelend nou… Dus daar een dag naar Disney geweest, een dag naar Universal en zelfs nog een dag naar het strand in Cocoa Beach. Heb de bikini afscheiding nog op mijn rug staan :p en dat terwijl het hier in NL toen 10 graden vroor en mensen aan het schaatsen waren. Mijn laatste week bestond uit 5 dagen New York! Ik kon natuurlijk deze geweldige stad niet overslaan, dus vanaf Washington een bus gepakt en in 4 uur was ik daar. Nu ik daar geweest ben, snap ik helemaal waarom het altijd al een droom van me was om er heen te gaan, en vooral waarom mensen die daar heen gaan vaak genoeg besluiten om gewoon maar gelijk te blijven. Als ik niet een nieuwe baan klaar had liggen, had ik misschien ook wel gebleven. Hoe dan ook is nu de drang om er naartoe terug te gaan nog groter dan dat ik had voordat ik er geweest was. Het is daar zo indrukwekkend en de mensen zijn zo relaxed en aardig. Ook lijkt het wel omdat het individualisme daar zo groot is, dat het daarom juist nog makkelijker is om vrienden te maken en is het ook helemaal niet raar als je in je eentje op stap gaat. Echt heel anders dan hier. Hier blijven mensen toch vaak binnen hun eigen kringetje. Maar ja, al met al was het een echte droom vakantie, die ik graag nog eens over zou willen doen.
Ondertussen ben ik nu nog steeds een beetje aan het wennen aan mijn nieuwe leventje, want opeens heb ik maar 2 dagen weekend i.p.v. 3 en werk ik 5 dagen per week i.p.v. 4. Ook ben ik nu elke dag bijna 12 uur van huis voor één werkdag, als het ff meezit maar 11, maar toch zijn het lange dagen en dus kortere avonden. Hier moet ik echt nog aan wennen, want ik kook het liefst nog wel elke dag, al bewaar ik nu nog vaker een left-over in de vriezer. ’s Avonds heb ik tot nu toe in weinig dingen zin en hang ik dus maar een beetje op de bank of zet een filmpje op in bed. Ik hoop dat mijn energie om ook ’s avonds nog dingen in huis, op de computer of buiten de deur te doen in verloop van tijd wel weer terug komt. Maar dat zal vast wel! I’ll keep you posted…