Als gevolg van mijn zwangerschapsdiabetes moet ik proberen om mijn koolhydraten te verminderen. Een nieuw experiment hiervoor was deze heerlijke koolhydraatarme gevulde hamburger! Om je vingers bij af te likken…

De gevulde hamburger maken

Ingrediënten voor 4 gevulde hamburgers:

  • 1 kilo rundergehakt
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pakje cheddarkaas
  • 150 gram ontbijtspek
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 tomaat

Vulling:

Snij de champignons in hele fijne stukjes. Snij de plakken ontbijtspek in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Laat een heel klein beetje roomboter of kokosolie smelten in een braadpan. Fruit eerst de knoflook en gooi daarna het spek en de champignons erbij. Bak dit mengsel aan tot de champignons gaar zijn. Pak ondertussen de plakjes cheddar uit. Laat er 4 ingepakt over voor de 4 burgers. Snij de overige plakjes in stukjes. Als het mengsel goed gebakken is, meng het dan in een schaal met de cheddarstukjes.

Gehakt:

Gooi het gehakt in een schaal en meng hier de eieren, Italiaanse kruiden en het amandelmeel doorheen.

Burger:

Nu komt het echte werk, het maken en vullen van de hamburger. Hier heb ik echt een briljante gadget voor! Namelijk de Stufz hamburgertool. Hiermee kan je redelijk makkelijk een gevulde hamburger maken. De hamburgers zijn wel flinke jongens, want er gaat zo’n 250 gram gehakt in één burger! Een quarter pounder met vulling dus.

Je vult de Stufz met ongeveer 150 gram gehakt. Dan druk je hem dicht en druk je het middenstuk naar beneden. Hierdoor wordt het gehakt bij de randen omhoog geperst en ontstaat er een holte voor de vulling. Deze holte vul je met een aantal scheppen van de vulling. Vervolgens neem je weer wat gehakt en druk je dat plat tot een ronde schijf. Dit leg je bovenop de vulling. Het mag best een dikke schijf zijn. Vervolgens doe je de Stufz weer dicht en druk je de volledige bovenplaat aan. Hierdoor wordt de bovenkant afgesloten.

Als je blij bent met hoe de burger er uit ziet, kan je de bodem omhoog drukken en de burger eruit halen. Je kan hem eerst even op een bord leggen, terwijl je de overige burgers maakt. Je kan hem natuurlijk ook gelijk in de pan leggen. Laat wat roomboter of kokosolie in een braadpan smelten en bak hierin de burgers. Hoe lang de burgers nodig hebben, varieert afhankelijk van de dikte van het gehakt en waarop je kookt. Ik ben ook nog eens zwanger nu, dus bij mij moest hij echt heel goed doorbakken zijn.

De finishing touch

Leg een groot blad sla op een bord en leg hier de hamburger in. Snij de tomaat in plakjes. Leg over de hamburger een plakje cheddar en een plakje tomaat. Indien het slablad groot genoeg is, kan je hem dichtvouwen als een broodje. Anders leg je er nog een blaadje sla bovenop.

Gevulde hamburger

Wat betreft de vulling en de kruiden van het gehakt kan je natuurlijk eindeloos variëren. Deze combi vonden wij in ieder geval echt verrukkelijk en hadden we niet het idee dat we nog kruiden en/of saus mistten.

Houd er trouwens wel rekening mee dat dit niet op een nette manier gegeten kan worden, dus je moet niet vies zijn van vieze handen/gezicht. Bij ons mag dat in ieder geval de pret niet drukken.

Voor meer info over de Stufz, kijk op www.stufz.net.[:en]

Ingrediënten voor 4 burgers:

  • 1 kilo rundergehakt
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pakje cheddarkaas
  • 150 gram ontbijtspek
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 tomaat

De gevulde hamburger maken

Vulling:

Snij de champignons in hele fijne stukjes. Snij de plakken ontbijtspek in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Laat een heel klein beetje roomboter of kokosolie smelten in een braadpan. Fruit eerst de knoflook en gooi daarna het spek en de champignons erbij. Bak dit mengsel aan tot de champignons gaar zijn. Pak ondertussen de plakjes cheddar uit. Laat er 4 ingepakt over voor de 4 burgers. Snij de overige plakjes in stukjes. Als het mengsel goed gebakken is, meng het dan in een schaal met de cheddarstukjes.

Gehakt:

Gooi het gehakt in een schaal en meng hier de eieren, Italiaanse kruiden en het amandelmeel doorheen.

Burger:

Nu komt het echte werk, het maken en vullen van de hamburger. Hier heb ik echt een briljante gadget voor! Namelijk de Stufz hamburgertool. Hiermee kan je redelijk makkelijk een gevulde hamburger maken. De hamburgers zijn wel flinke jongens, want er gaat zo’n 250 gram gehakt in 1 burger! Een quarter pounder met vulling dus.

Je vult de Stufz met ongeveer 150 gram gehakt. Dan druk je hem dicht en druk je het middenstuk naar beneden. Hierdoor wordt het gehakt bij de randen omhoog geperst en ontstaat er een holte voor de vulling. Deze holte vul je met een aantal scheppen van het mengsel. Vervolgens neem je weer wat gehakt en druk je dat plat tot een ronde schijf. Dit leg je bovenop de vulling. Het mag best een dikke schijf zijn. Vervolgens doe je de Stufz weer dicht en druk je de volledige bovenplaat aan. Hierdoor wordt de bovenkant afgesloten.

Als je blij bent met hoe de burger er uit ziet, kan je de bodem omhoog drukken en de burger eruit halen. Je kan hem eerst even op een bord leggen, terwijl je de overige burgers maakt. Je kan hem natuurlijk ook gelijk in de pan leggen. Laat wat roomboter of kokosolie in een braadpan smelten en bak hierin de burgers. Hoe lang de burgers nodig hebben, varieert afhankelijk van de dikte van het gehakt en waarop je kookt. Ik ben ook nog eens zwanger nu, dus bij mij moest hij echt heel goed doorbakken zijn.

Leg een groot blad sla op een bord en leg hier de hamburger in. Snij de tomaat in plakjes. Leg over de hamburger een plakje cheddar en een plakje tomaat. Indien het slablad groot genoeg is, kan je hem dichtvouwen als een broodje. Anders leg je er nog een blaadje sla bovenop.

Wat betreft de vulling en de kruiden van het gehakt kan je natuurlijk eindeloos variëren. Deze combi vonden wij in ieder geval echt verrukkelijk en hadden we niet het idee dat we nog kruiden en/of saus mistten.

Houd er trouwens wel rekening mee dat dit niet op een nette manier gegeten kan worden, dus je moet niet vies zijn van vieze handen/gezicht. Bij ons mag dat in ieder geval de pret niet drukken.

Voor meer info over de Stufz, kijk op www.stufz.net.