Ik heb een grote liefde voor notitieboekjes en het maken van to do lijstjes. Uiteraard bestaan er genoeg apps om alles digitaal te doen, maar ik vind het toch het fijnst om alles met de hand te noteren. Van to do lijstjes tot aan vakantieplannen en het uitwerken van blog ideeën.

Echter is alles met de hand uitschrijven natuurlijk niet heel duurzaam. Je gebruikt er een hoop pennen en vooral papier voor. Om vooral dit laatste te voorkomen heb ik nu de ideale oplossing gevonden: het duurzame notitieboek Greenbook !

Wat is een Greenbook?

Greenbook

Een Greenbook is een duurzaam notitieboek wat jaren mee kan. De pagina’s zijn namelijk uitwisbaar, waardoor je ze steeds opnieuw kan beschrijven. Een Greenbook is verkrijgbaar in verschillende varianten, maar is ook volledig zelf samen te stellen. Van de kaft, de kleur ringen tot aan welke soort pagina’s je er allemaal in wilt. Ook is het boekje er in verschillende formaten.

Met de bijgeleverde pen kan je alles wat je wilt kwijt in jouw Greenbook. En als je het niet meer nodig hebt, wis je het weer met wat water en een doekje. Zelfs als je jouw notities eigenlijk voor langere tijd wilt bewaren, maar de pagina al weer nodig hebt, is er een gepaste oplossing. Met de “Our Greenstory” app sla je namelijk makkelijk jouw notities op voordat je ze weer wist.

Wat vind ik van het duurzame notitieboek Greenbook?

Design

⭐⭐⭐⭐⭐

De pagina’s van de Greenbook zijn heerlijk minimalistisch, gewoon zwart op wit. Hierdoor word je niet afgeleid en heb je genoeg ruimte om te schrijven. De Greenbooks zijn te personaliseren door één van de beschikbare kaften uit te kiezen en te kiezen welke kleur ringen je wilt. Ook zijn er nog mooie hoezen beschikbaar om het geheel nog beter af te werken en jouw Greenbook te beschermen.

Gebruiksgemak

⭐⭐⭐⭐

In principe werkt het natuurlijk gewoon hetzelfde als een normaal notitieboek: je schrijft met een pen iets op. Wel is het belangrijk dat je alleen de speciale pennen hiervoor gebruikt en geen gewone pennen. Het verschil met een normaal notitieboek is dat je jouw Greenbook weer met een microvezeldoekje en wat water kan uitwissen. Super simpel! Een nadeel is wel dat het lastiger uit te wissen wordt als je jouw notities lang laat zitten.

Verder kan je jouw Greenbook helemaal zelf samenstellen. Uiteraard verkopen ze ook kant-en-klare pakketjes, maar je kan ook zelf jouw pagina’s uitkiezen. Zo zit je dus nooit met pagina’s die je eigenlijk helemaal niet gebruikt. Dus heb jij meer behoefte aan gelinieerde pagina’s en to do lijsten, of wil jij juist week- en maandplanners erin… je kan alles zelf uitkiezen.

Duurzaamheid

⭐⭐⭐⭐⭐

Doordat dit notitieboek uitwisbaar is, kan je het eindeloos blijven hergebruiken. Je hoeft geen volgeschreven papiertjes of boekjes weg te gooien. Ook de speciale pennen zijn navulbaar door de pennen in een bijbehorend inktpotje te zetten. Deze gaan dus ook heel lang mee. De hoezen en etuis die je bij jouw Greenbook kan kopen zijn gemaakt van vegan leer, dus ook heel duurzaam.

Een bestelling bij Our Greenstory is op locatie in Zoetermeer op te halen of wordt plastic-vrij en CO2-gecompenseerd bezorgd.

Extra’s

⭐⭐⭐⭐

Our Greenstory whiteboards

Naast de Greenbooks kan je op de website ook tal van andere uitwisbare items kopen, zoals herplakbare sticky notes, herplakbare maandplanners of to do lijsten. Ook kan je meerdere kleuren pennen kopen en uitwisbare potloden. Het voordeel van de potloden is dat deze zelfs na lange tijd makkelijk te verwijderen zijn.

Om jouw Greenbook te beschermen kan je er ook een mooie cover of map voor kopen. Deze zijn gemaakt van vegan leer en in verschillende kleuren, maten en varianten verkrijgbaar. Daarnaast hebben ze ook bijbehorende etuis in verschillende kleuren en maten. 

Het bedrijf achter het duurzame notitieboek Greenbook, Our Greenstory, heeft een app ontwikkeld waar je jouw notities in kan opslaan als je ze later nog wilt terug lezen. Je upload simpel een foto van jouw notities voordat je de pagina weer uitwist. Zo heb je ook digitaal alles op één plek.

Prijs

⭐⭐⭐⭐

De prijzen van een Greenbook notitieblok starten bij € 16,50. Dit is echt een basisnotitieboek. Hoe meer pagina’s je toevoegt, hoe duurder het boekje wordt. Het lijkt misschien duur, zeker als je meer pagina’s hebt toegevoegd. Maar gezien de levensduur van een Greenbook valt de prijs uiteindelijk heel erg mee. 

Vanaf € 39,- wordt jouw bestelling gratis thuisbezorgd. 

Eindconclusie

Ik vind de Greenbook echt een super product! Gelijk vanaf het begin ben ik er al erg blij mee en gebruik ik hem veel. Ik gebruik hem vooral voor mijn to do lijstjes en notities, maar hou er ook projecten in bij. Naast de Greenbook heb ik ook verschillende whiteboards op mijn koelkast geplakt en gebruik ik de sticky notes door het hele huis als ik even een geheugensteuntje nodig heb.

Ook vind ik het leuk dat het een Nederlands bedrijf is. En daarnaast hebben ze hele goede service, ik kon mijn vorige bestelling zelfs 1,5 uur later al weer ophalen. 

Toch liever een papieren planner?

Naast mijn Greenbook heb ik zelf ook nog steeds een papieren agenda/planner, de Purpuz planner. Hierin plan ik al mijn todo’s en afspraken in van werk, zwemlessen, blogtijd etc. Voor veel van deze terugkerende dingen heb ik leuke stempels gemaakt, zodat ik niet steeds alles uit hoef te schrijven.