Dit nieuwe jaar heb ik zoals gewoonlijk weer als vrijgezel ingeluid. Samen met mijn mede-single bovenbuurmeisje Esther zijn we, na het al bij mij thuis op een zuipen gezet te hebben, naar Danzig gegaan om hier de rest van het begin van het nieuwe jaar te vieren. In Danzig aangekomen bleek dat de andere buurtjes van de bovenste verdieping van ons portiek ook aanwezig waren, wat de boel alleen maar gezelliger maakte.

Al met al, ondanks dat bij mij de alcohol niet echt aansloeg, een hele leuke jaarwisseling gehad. Gedurende de avond viel mij wel op dat het grootste gedeelte van de mensen daar de hele avond (en dan bedoel ik nog meer dan anders) driftig bezig waren met: a) veel drinken en b) zo veel mogelijk flirten om zo een persoon van het andere geslacht te vinden waarmee ze zoenend (en misschien wel meer) het nieuwe jaar konden beginnen. Nog meer dan normaal stonden overal mensen overdreven klef te doen. En nu klinkt dit misschien heel bitter, en denkt nu iedereen dat ik het zo alleen maar zo zie, omdat ik zelf vrijgezel ben en eigenlijk ook heel graag zo zoenend het nieuwe jaar in had willen gaan, maar niets is minder waar. Ik stond daar dat tafereel een beetje te aanschouwen en had juist zelf totaal geen behoefte om met de eerste de beste vreemde niet-lelijke jongen aan te pappen en te gaan zoenen. Want dan betekent het namelijk ook niks! Behalve dan dat je een beetje sletterig aan het nieuwe jaar bent begonnen. In plaats daarvan ben ik een sterke onafhankelijke vrouw die blij is met haar leven zoals het is en geen vent nodig heeft om haar leven compleet te maken. Zo, dat is eruit! En ik meen het ook nog eens vanuit de grond van mijn hart. Ik vind mijn leven prima, heb mooie dingen bereikt in 2011, helemaal alleen en zonder vent, en hoop dat 2012 ook zo mooi en productief wordt. Mocht er een leuke goede vent op mijn pad komen die mij ook nog eens aanbidt, is dat mooi meegenomen, maar dat is zeker geen vereiste om gelukkig te zijn. Maar stiekem vermoed ik dat mijn vent niet in Nederland rondloopt…
Één van mijn goede voornemens van 2011 had ik niet gehaald, namelijk het vinden van een nieuwe baan. Vanzelfsprekend schuift dit voornemen door naar de eerste helft van 2012, want ik ben niet een persoon die zomaar opgeeft. Dit goede voornemen staat dus op 1 en heeft de meeste prioriteit. Zodra ik deze blog af heb, switch ik dus ook gelijk over in sollicitatiemodus, want ben nu toch al aan het schrijven… kunnen er ook nog wel een paar brieven achteraan.
Mijn streven is toch wel in het eerste kwartaal eigenlijk al die nieuwe baan te vinden, maar zo realistisch als ik ben, hou ik er rekening mee dat dit wat langer kan gaan duren als de economie tegen blijft zitten. Als tweede voornemen heb ik om mijn cursus Italiaans weer op te pakken en misschien zelfs af te ronden.
Ik heb natuurlijk nog wel meer voornemens/wensen voor het nieuwe jaar, maar die hangen een beetje af van hoe mijn jaar financieel gaat verlopen. Die wensen zijn o.a. een vakantie naar de VS en een lekkere zonvakantie in de zomer (weer een huizenruil ofzo). Daarnaast zou ik graag mijn rijbewijs willen halen, maar dit is direct wel heel veel geld wat daar voor nodig is, en vervolgens heb ik dan nog geen auto, dus zal dit nog wel even sparen worden.
Ook zit ik er nog aan te denken om voor een NIMA marketing certificaat te gaan, maar dat ligt er maar net aan hoe snel mijn banenjacht gaat en of het nodig blijkt te zijn.
Ik start dit jaar in ieder geval vol goede moed en heb kijk uit naar wat me te wachten staat.