Het is vandaag 1 december en daarmee is de laatste maand van het jaar 2011 al weer aangebroken. Dat betekent ook dat iedereen nog maar één maand de tijd heeft om al die goede voornemens, die zij zo ambitieus hadden opgesteld in januari, waar te maken. Dit realiseerde ik mij dus ook vandaag. Maar wat waren mijn goede voornemens ook al weer?

Gelukkig ben ik aan het begin van het jaar zo ijverig geweest om een paar goede voornemens/wensen voor 2011 op te schrijven. Tijd dus om dat lijstje er nog eens bij te pakken om te zien wat ik deze maand nog allemaal moet doen en wat er al niet meer kan lukken…
Bovenaan mijn goede voornemens lijstje stond (je kan het vast wel raden) het ein-de-lijk afronden van mijn opleiding. Dat vond ik namelijk wel eens tijd worden, aangezien ik al in mijn vijfde studiejaar zat. Het heeft me wel mijn gewenste lange vakantie gekost, maar ik ben dan ook zo blij dat ik dit (voor mij belangrijkste) item ook echt kan afvinken. Check!
Daarnaast had ik als tweede goede voornemen op mijn lijstje staan het afronden van mijn webdesign cursus. Deze cursus ben ik in 2008 gestart, naast mijn werk en opleiding. Aangezien ik de cursus meer vanuit mijn hobby ben begonnen, was dit niet mijn hoogste prioriteit de afgelopen jaren. Het was meer zo dat als ik een keer tijd én zin had dat ik dan af en toe een lesje maakte. Maar nu ik klaar ben met mijn hbo, heb in in principe meer tijd over voor mijn cursus. Op dit moment ben ik bij les 36 van de 40 en moet ik er dus nog vijf afronden. Nog wel iets te doen dus tot het eind van het jaar, maar daar ga ik voor!
Als laatste goede voornemen had ik nog het vinden van een nieuwe baan nadat ik mijn studie afgerond zou hebben. Ook met dit voornemen ben ik nog druk bezig. Volgende week donderdag heb ik een sollicitatiegesprek voor de functie Web Manager bij het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen). Hun doel is om Nederland te promoten als vakantie- en conferentieland. Het is in Leidschendam gevestigd, vlak bij mijn ouders in de buurt. Het lijkt me een hele leuke organisatie, omdat het internationaal gericht is en met marketing te maken heeft. Daarnaast probeer ik zelf ook op kleine schaal zo veel mogelijk buitenlanders bekend te maken met Nederland. Dit is soms door een huizenruil te doen, waardoor ik zelf op vakantie kan, maar de persoon waarmee ik ruil dan naar Nederland komt. Ik laat dan wat informatiepakketjes achter met folders van bezienswaardigheden in Nederland. Daarnaast vind ik het ook leuk om mijn buitenlandse vrienden Nederland te laten zien, zoals mijn Amerikaanse kennis Scott, een Italiaans vriendinnetje met haar vriendinnen, of mijn Japanse vriendinnetje Yuko die ik in Spanje heb leren kennen.
Maar anyway, ik volg de organisatie al een tijd via verschillende social media en heb zelfs twee maanden geleden nog een open sollicitatie gestuurd. Toen waren er helaas geen vacatures. Nu zag ik vorige week op mijn verjaardag wel een vacature en heb ik binnen een uur gereageerd door een sollicitatie te sturen. Reactie: “Wij willen je graag uitnodigen voor een gesprek. Je ziet: de aanhouder wint!” Jeeeeeh! Nu maar duimen dat het goed gaat volgende week…
Naast wat goede voornemens had ik ook nog wat wensen voor het jaar, o.a. het afmaken van mijn slaapkamer incl een nieuw bed. Dit is gelukt en ben er elke avond nog blij mee haha. Daarnaast wilde ik graag een lange vakantie naar het oosten van de VS, met name Washington en New York. Maar doordat ik het in de zomer erg druk had met mijn afstuderen, moest ik dat nog even laten wachten. Maar dat was voor een goed doel, denk ik dan maar, heb nu wel m’n diploma in the pocket. Nu schuif ik die wens dus maar door naar 2012.
Daarnaast wilde ik graag Italiaans leren en ben daarom in juli begonnen met een thuiscursus Italiaans. Het beginnergedeelte heb ik al afgerond, maar heb nog niet het gevoel dat ik de taal al een beetje beheers. Ondertussen heb ik wegens het afronden van mijn studie, webdesign cursus en baan zoeken, ook al een tijdje niets gedaan eraan. Voornemen voor het nieuwe jaar is dus om die cursus wel goed op te pakken en af te ronden, zodat ik op mijn volgende tripje naar Italië of misschien wel in mijn toekomstige baan, een aardig woordje Italiaans kan spreken.
Al met al ben ik nu al tevreden met hoe 2011 is verlopen, hopelijk ben ik aan het eind van de maand nog blijer. Maar ben toch wel benieuwd… Wat waren jouw goede voornemens? En heb je ze gehaald of je er aan gehouden?