Een tijd geleden postte ik op Instagram een foto van de nieuwe luiertas die ik gekocht had. Met de komst van mijn tweede kindje terwijl de eerste nog een dreumes was en ook nog in de luiers zat, was deze hard nodig. In de post beloofde ik ook om een review van deze tas te schrijven.

Ondertussen heb ik de luiertas al weer bijna een half jaar in gebruik. En ik moet zeggen: ik ben er nog steeds heel erg blij mee!

Het gaat hier om de Double Zip Satchel van het Australische merk Isoki.

Design

⭐⭐⭐⭐

Persoonlijk vind ik het een zeer mooie tas. Hij heeft een classy uitstraling. Als je niet zou weten dat het een luiertas is, zou hij zelfs als oversized damestas of weekendtas door kunnen gaan. De binnenkant is met een leuk motiefje gevoerd. Van ditzelfde materiaal en motief is ook het bijgevoegde verschoonmatje gemaakt.

Gebruiksgemak

⭐⭐⭐⭐⭐

Doordat de tas 2 hoofdvakken heeft, is het erg makkelijk om voor 2 kids alles in te pakken. Beide hoofdvakken zijn ook nog voorzien van kleinere zijvakjes, waar je nog kleine losse spulletjes in kan organiseren. Daarnaast is er nog een voorvak waar je eventueel zelf nog iets in kwijt kunt. Genoeg ruimte dus!

Er zijn twee bandjes bijgeleverd die gemakkelijk aan de tas te bevestigen zijn. Hiermee kan je de tas aan een kinderwagen hangen. Dus met de twee handvatten, een lange schouderband en deze twee bandjes kan de tas op allerlei manieren gedragen worden. Super fijn!

Duurzaamheid

⭐⭐⭐⭐

Ik heb de tas nu zo’n 6 maanden in gebruik. Over het algemeen ga ik netjes met mijn spullen om. Maar desondanks komt het natuurlijk nog wel voor dat zo’n tas tussen de autostoelen of in een klein plekje in de kofferbak gepropt wordt. Of even op de straat/stoep wordt neergezet bij het in of uitladen van de hele mikmak. Hij heeft onderop een kinderwagen gestaan, er aan gehangen… en is met baby in maxi-cosi in de andere hand door smalle deuropeningen gegaan.

En daar komt hij: ik heb nog geen beschadigingen kunnen vinden! Daar komt ook nog bij dat het materiaal van de tas ook niet van die lelijke kreukels gaat vertonen, maar gewoon mooi glad blijft. Ik ben dus benieuwd wanneer ik de eerste slijtage kan gaan waarnemen.

Extra’s

⭐⭐⭐⭐

De tas wordt geleverd met:

  • verschoonmatje
  • kleine clutch/toilettasje
  • twee losse bandjes om de tas mee op te hangen
  • lange schouderband
  • thermostasje voor een fles

Het kleine toilettasje gebruik ik om wat haarspeldjes en elastiekjes voor mijn dochter in te bewaren in de tas. Het thermostasje voor een fles vind ik heel handig, hiermee kan ik een fles water goed op temperatuur houden als ik ergens heen ga. En de rest spreekt redelijk voor zich.

Ik vind dat er fijne extra’s bij deze tas zitten. Vooral een verschoonmatje en een mogelijkheid om de tas makkelijk aan een kinderwagen op te kunnen hangen, waren voor mij een absolute must. Het thermostasje is echt zo’n product waarvan je niet wist dat je het nodig had, maar waarvan ik nu blij ben dat ik het heb.

Prijs

⭐⭐⭐⭐

En dan is er natuurlijk nog de prijs… Deze mooie tas kostte mij € 89,95.
Persoonlijk heb ik geen hoog budget om aan kleding, tassen of andere dingen uit te geven. Maar voor een goede tas waar ik voor beide kids alles in kwijt kon, zonder dat die gelijk uit zijn voegen barst, had ik best wat extra centjes over. En ik vind deze tas elke euro waard!