Oh, wat is het elk jaar toch weer heerlijk als de zomer eindelijk echt begint. En dan bedoel ik niet op 21 juni, maar op de eerste dag dat het een lekker temperatuurtje is en het zonnetje volop schijnt.

Ik ben daar echt voor gemaakt, ben echt een zomermens.
Winter vind ik zelf al helemaal niks, al die kou, regen en grauwe lucht, maar ook lichamelijk gaat het nooit zo lekker in de winter. Zodra het kwik begint te dalen richting of voorbij het nul-punt beginnen mijn longen dicht te slaan en heb ik mijn astma-medicijnen nodig zodra ik de deur open doe. Daarnaast slaap ik ’s nachts helemaal ingepakt, alsof ik in Siberië zit, doe ik dat niet, heb ik de hele nacht last van krampen in mijn spieren. En laat ik dan nog maar niks zeggen over mijn knieën… Zooitje ellende dus. Wordt toch echt emigreren naar een land zonder winter zodra het kan.
Juli begint goed, hebben al een paar mooie dagen gehad en ziet er naar uit dat er nog wel een aantal aankomen. Mijn zomervakantie van school is begonnen, dus heb lekker elk weekend 3 dagen vrij i.p.v. alleen zaterdag en zondag. Hopelijk vallen er dus ook nog wat mooie dagen op de maandag, is het tenminste rustig op het strand.
Wel moet ik wat lachen als ik mijn vorige blog lees hoor… oh, wat een positiviteit over hoe hard ik nog voor de zomer en in de zomer aan school zou gaan werken. Nou, kan je vertellen, daar is weinig van gekomen. Niet dat er helemaal niks van is gekomen, maar was het harde studeren wel een beetje zat. Loop dus weer wat vertraging op. Maar kijken of ik nog wat ga doen gedurende de vakantie, maar ga mezelf niet dwingen om met mooi weer aan school te werken.
Daarnaast is mijn huizenruil definitief en de tickets zijn gekocht. Ik ga dus inderdaad lekker vanaf 3 augustus 22 dagen in Málaga genieten. Zelfs als het hier dus de komende weken geen mooi weer meer wordt, heb ik gelukkig nog het zonnetje in Spanje.
Zit daar lekker relaxed in een vier-kamer-appartement vlakbij het strand. Na een week komen er een aantal Italiaanse jongens ook naar Málaga om te feesten, dus heb dan sowieso al wat gezelschap. Ook komt mijn broertje (Robert!) vanaf de 16e een weekje logeren.
Vooral dat laatste is wel apart, aangezien Robert juist altijd het bloed onder mijn nagels vandaan haalde. Maar hij is gelukkig volwassen(er) geworden, dus we zien wel hoe het gaat.
Oh ja, eerder sprak ik al over m’n knieën, zoals de meesten die mij kennen wel weten, zijn die niet zo best. Op mijn 13e heb ik na een val met schoolgym allebei m’n binnenmenisci afgescheurd waardoor ik 2 operaties moest ondergaan. Op mijn 17e bleek in mijn rechterknie weer in het restant een scheur te zitten, waarna een week na mijn 18e verjaardag weer een operatie volgde.
Ondertussen heb ik nog altijd last van m’n knieën. Dit jaar was ik het weer zat en ben ik weer langs de huisarts geweest, waarop een aantal MRI-scans volgden. Hier is dus uit gebleken dat in beide binnenmenisci weer scheurtjes zitten, maar dat ook het kraakbeen om mijn botten slijtage begint te vertonen. Vandaar dat ik pijn heb! Dus met deze uitslag weer naar het ziekenhuis langs de orthopedisch chirurg…
Toen ik daar kwam, bleek opeens dat ik een andere arts kreeg dan degene waar ik een afspraak mee had. Maakt mij niet uit, want waande me opeens in de serie ‘de co-assistent’ waarin Michiel Huisman in een witte jas rondwandelt. Nou mijn orthopeed is dus echt net Michiel Huisman! Heeeeel vervelend dus hihi.
Maar ja, deze leuke dokter raadde mij dus aan om te starten met fysiotherapie om mijn boven- en onderbeenspieren te versterken. Het effect hiervan zou moeten zijn dat deze spieren meer klappen voor mijn knieën opvangen, waardoor hopelijk operaties nummer 4 & 5 voorkomen kunnen worden. Ga nu 2x per week een uurtje trainen bij de fysio, ben daar nu dus fanatiek mee bezig (voor mijn doen dan, want ik deed namelijk niks aan sport). Merk al wel dat het iets scheelt in de frequentie pijn/last. Moet voordat ik naar Málaga weer naar Michiel, uh… de orthopeed om tussentijds te evalueren.
Dus dat is wat er nu zoal in mijn leventje speelt, verder vooral lekker rustig aan. Ik ga nu weer verder en zo lekker van het weer genieten.
Oh ja, de bloemetjes in de Keukenhof waren erg mooi 😀