Ja ja mensen, na 5 jaar studeren heb ik eindelijk genoeg ECTS studiepunten verzameld om te mogen starten met afstuderen. Dit op zich vond ik al een victory dansje waard, maar toen kwam nog de kwestie van het afstudeeronderwerp.

Op dit moment ben ik bijna 5 jaar werkzaam als Office manager bij een organisatie adviesbureau. Hier heb ik gedurende mijn studie ook verscheidene opdrachten over gemaakt. Toch had ik niet zo’n zin om weer een opdracht over deze organisatie te gaan maken. Ten eerste zou ik niet weten welk onderwerp ik dan zou moeten nemen, ten tweede omdat er waarschijnlijk toch niet zo veel mee gedaan zou worden.
Daarentegen stond mijn vader bijna te springen toen ik voorstelde om voor hem een afstudeeronderzoek te gaan doen. Mijn vader heeft namelijk samen met zijn zus Marijke een eigen winkel. Vroeger was dit een normale groentezaak, nu is het sinds een paar jaar een natuurvoedingspeciaalzaak geworden. Omdat zijn gehele assortiment nu 100% biologisch is en omdat zijn groentewinkel ondertussen is uitgegroeid tot een kleine supermarkt qua assortiment, kan de winkel wel wat nieuwe marketing gebruiken om de nieuwe doelgroep te bereiken.
Daarnaast is de onderneming nu een v.o.f. met 2 vennoten, maar waarbij de oude vennoten ook nog financieel in de zaak betrokken zijn. Aangezien de 2 huidige vennoten beiden de 50 al gepasseerd zijn, is het misschien ook handig om eens te bekijken hoe dat nu allemaal geregeld is en wat er zou gebeuren als 1 van de 2 opeens wegvalt.
Deze beide onderwerpen vormen nu dus het onderwerp van mijn scriptie. Om het uiteindelijk goedgekeurd te krijgen, ging er nog wel heel wat gemail en gediscussieer vooraf, omdat het een hele kleine organisatie betreft en er dus twijfel was of er wel genoeg diepgang in zat om mijn HBO-niveau aan te kunnen tonen. Uiteindelijk kreeg ik op mijn Aanvraag Afstuderen een twijfelend akkoord om toch een Plan van Aanpak te gaan maken, maar gelukkig was het PvA duidelijk genoeg en kreeg ik een GO! Dat was gister op Hemelvaartsdag, dus maar gelijk een feestelijke avond van gemaakt met mijn vriendinnetje Sabrina (die helaas wat minder geluk heeft met het starten van haar afstuderen).
Vandaag bekroop opeens mij het akelige gevoel dat ik, nu ik een GO heb voor mijn PvA, dus ook echt aan het werk moet om dat onderzoek te doen en die scriptie te schrijven. Slik :s
Maar gelukkig is mijn lieve papa helemaal blij met het nieuws dat ik voor hem aan het werk mag, dus dat is gelukkig een duwtje in de rug. I’ll keep you posted…