Een paar weken geleden is het nieuwe jaar 2020 begonnen. Wat betekent dat er weer een decennia voorbij is en dat de milleniumcrisis al weer 20 jaar geleden is. Say what?!? Weet je nog, dat je vol spanning zat te wachten? Niet zo zeer voor het nieuwe jaar, maar of je computer het nog zou doen… hahaha. Maar goed, terug naar nu.

Ik probeer om ieder jaar een goede voornemensblog te schrijven. Ik zag alleen wel dat dit de afgelopen jaren niet echt gelukt was. Dit jaar is hij er wel maar iets later, omdat ik gewoon nog niet zo ver was om hierover na te denken.

Terugblik 2019

Hoe 2019 uiteindelijk is verlopen, had ik me nooit van tevoren kunnen bedenken. Ik begon het jaar als kersverse moeder van 2, nog een beetje herstellende van bevalling en knieoperatie en nog wennende aan de nieuwe gezinssamenstelling. Ik eindigde het jaar als alleenstaande moeder van 2, nog zoekende naar een definitieve woning en wederom nog wennende aan de nieuwe gezinssamenstelling. En daartussen is het vooral een emotionele achtbaan geweest. Maar wel één die nodig was. Ik weet 100% zeker dat ik de juiste beslissing heb genomen door mijn relatie te beëindigen en te vertrekken met de kids, hoe zwaar het nu soms ook is. Ik merk het ook aan de kids zelf, tuurlijk missen ze hun vader, maar ze zijn nu zoveel rustiger en vrolijker.

Van ondernemen is er niet heel veel van gekomen in 2019. Aan het begin was ik vastbesloten om een succes van mijn onderneming te gaan maken dat jaar. Ondanks dat ik thuis werkte met een baby en peuter en nog werk en een huishouden ernaast had… Ja vast! Lekker realistisch. Al snel kwam ik er, o.a. door Paulien van de Dutch Girlboss Academy, achter dat ik in mijn hart en lichamelijk eigenlijk helemaal nog niet klaar was om ook nog eens keihard aan een onderneming te moeten werken. Samen hebben mijn toenmalige vriend en ik dan ook besloten dat het nog wel even kon wachten en dat ik me op de kids en de rest zou focussen. Maar toen ik er in oktober opeens helemaal zelf voor stond, besloot ik toch maar om weer langzaam aan mijn onderneming te gaan beginnen door het uitwerken van nieuwe plannen, een nieuwe website en nieuwe diensten. 

Wat wil ik graag voor 2020?

Ondertussen heb ik wel gemerkt dat het maken van goede voornemens niet helpt. Vaak hou je je er een korte tijd aan en daarna verval je weer terug in jouw oude patroon.
Daarom heb ik nu besloten om geen voornemens te hebben, maar wat wensen voor dit jaar uit te spreken. Waarschijnlijk bedenk ik me er later nog wel meer, maar voor nu zijn dit de belangrijkste:

  • Een eigen inkomen hebben
  • Financieel orde op zaken stellen
  • Een eigen woning vinden en hiervan mijn/ons eigen plekje maken
  • Gezond(er) lichaam en geest
  • Alles goed regelen met mijn ex

Hoe en wanneer ik dit allemaal kan en wil bereiken, weet ik nog niet. Hiervoor stel ik mij bewust ook geen deadlines, omdat ik als alleenstaande moeder al genoeg stress heb. Ik laat het leven nu ook maar een beetje over me heen komen, aangezien ik nog steeds aan het wennen ben aan alles. Ik weet wel, 2020 wordt weer compleet anders dan 2019!

Doe jij wel aan goede voornemens? Of heb je ook net als ik een globaal wensenlijstje? En wat staat er bij jou tussen?