Website VA

Komt dit jou bekend voor?

Het is al weer een tijd geleden dat je iets met jouw website hebt gedaan. Je besluit om eens in jouw CMS in te loggen om weer eens een blog of nieuwsbericht te gaan posten. Ergens in de menubalk zie je bij updates wel een cijfertje staan, maar hier heb je nu geen zin in of geen tijd voor om daar weer eerst op te gaan wachten. Je besluit dus om maar gelijk met jouw nieuwe post aan de slag te gaan. Gelukkig heb je iets in gedachten om over te schrijven, dus je begint te typen…

Uiteindelijk heb je jouw verhaal af, maar zie je dat deze lap tekst zo wel heel saai is om te lezen. Je moet vervolgens dus ook nog met de opmaak aan de slag. Als je eindelijk klaar bent, voelt het alsof je een bevalling achter de rug hebt. Je vraagt je af of dit niet sneller en makkelijker kan. Maar het bericht is af, dus je plaatst hem trots op jouw website. En vervolgens kijk je er niet meer naar om, omdat je het al weer druk hebt met jouw echte werk. En toch verbaasd het je uiteindelijk dat je maar weinig respons hebt op jouw nieuwe post…

WAAROM EEN WEBSITE VIRTUAL ASSISTANT?

Het onderhouden van een website kost heel veel tijd. Tijd die je waarschijnlijk liever aan iets anders besteedt. Vaak blijven zaken zoals het updaten van het systeem en het bekijken van de statistieken daardoor liggen. Ook is het belangrijk om voor elk bericht en elke pagina de SEO goed in te stellen, maar dit wordt in alle haast om snel iets te posten meestal vergeten. Zonde, want wist jij dat van alle klikken vanuit de zoekmachines wel 94% naar de gratis ongesponsorde resultaten gaat? Ik kan als Website Virtual Assistant (VA) alles wat bij het onderhouden van een website komt kijken voor jou uit handen nemen. Via mail, Whatsapp en Skype houden wij contact, zodat er snel geschakeld kan worden. Nog niet overtuigd? Lees dan even deze blog: Voordelen van een Virtual Assistant

Hoe kan ik jou helpen als Website VA?

Je kunt kiezen uit verschillende modules om jouw Website VA pakket samen te stellen:

Er worden regelmatig updates doorgevoerd in WordPress en alle plug-ins. De meeste van deze updates zijn noodzakelijk voor een goede werking en veiligheid van jouw website. Als deze updates niet uitgevoerd worden, kan het zijn dat de website niet meer goed werkt en/of dat deze niet meer veilig is en makkelijk gehackt kan worden. Elk uur vinden er namelijk 7,5 miljoen aanvallen op WordPress websites plaats! Maar door te zorgen dat voor jouw website alle updates gedaan worden, ben je in ieder geval beschermd tegen alle bekende lekken. Zo minimaliseer je de kans dat zo’n aanval bij jou succesvol is.

Het monitoren of er updates zijn en het steeds uitvoeren hiervan kan veel tijd kosten. Voor een klein bedrag per maand kijk ik 1 à 2 keer per week voor jou of er updates zijn en zal deze voor je uitvoeren. Hierdoor heb jij er geen omkijken meer naar en kan jij er van uit gaan dat jouw website altijd up-to-date is.

Om het succes van jouw website te kunnen meten, is het belangrijk dat je weet hoeveel bezoekers jouw website heeft. Daarnaast wil je natuurlijk ook graag weten wat die bezoekers allemaal doen op jouw website en waar ze vandaan komen. Zo weet je bijvoorbeeld of ze via zoekmachines komen of via social media of misschien wel via een betaalde advertentie. Zo kom je er achter wat jouw ROI is, oftewel Return of Investment. Jouw ROI is een indicatie van hoe efficiënt jouw advertenties werken. Dit is natuurlijk iets wat je graag wilt weten.

Voor veel mensen is Google Analytics veel te ingewikkeld. Zij weten niet waar ze de data moeten zoeken die ze nodig hebben en welke info nu wel of niet relevant is. Ik kan jou maandelijks een overzicht sturen met de data die voor jou belangrijk is en waarmee jij kan schakelen om nog betere teksten of advertenties te schrijven.

SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachineoptimalisatie. Met SEO kan je jouw vindbaarheid en positie in de (gratis, dus niet gesponsorde) zoekresultaten van de zoekmachines verbeteren. Het gaat dan om het optimaal inrichten van jouw website en het schrijven van betere teksten.

Het klinkt allemaal heel makkelijk, maar SEO is een studie op zich. Je kan hier uren mee bezig zijn en nog geen plek hoger komen in die zoekresultaten. Ik kan jou hiermee helpen. Ik bekijk jouw website om te zien of er in de structuur nog iets verbeterd kan worden. Daarnaast lees ik al jouw teksten na en breng ik hier ook de benodigde verbeteringen in aan. Nieuwe nieuwsberichten/blogs vallen hier ook onder. Als jij een nieuwe post hebt geplaatst, zal ik hiervoor de SEO instellen en de tekst hierop controleren/corrigeren.

Als je eenmaal een website hebt, is het belangrijk dat deze ook inhoudelijk up-to-date gehouden wordt. Dit is het makkelijkst door regelmatig nieuwsberichten of blogs te plaatsen. Daarnaast is het ook belangrijk om alle overige teksten regelmatig te updaten/finetunen. Het aanvullen of aanpassen van content heeft ook weer een positief effect op de vindbaarheid in de zoekmachines. Websites waar regelmatig iets aan veranderd wordt of iets op geplaatst worden, scoren namelijk hoger.

Ik weet alleen uit ervaring dat het lastig is om dit in de gaten te houden. Daarnaast kost het ook weer tijd om nieuwsberichten of blogs ook daadwerkelijk op de website te plaatsen en mooi weer te geven met o.a. koppen en afbeeldingen. Ik kan dit daadwerkelijk plaatsen van de content van jou overnemen. Eventueel zelfs ook op jouw social media. Jij hoeft dan alleen maar platte teksten en foto’s aan te leveren en ik zorg dat het netjes op de website komt. Indien je ook de module SEO hebt afgesloten, check ik de nieuwe content hier ook op. Naast het plaatsen van aangeleverde content, hou ik ook de actualiteit in de gaten. Ik zal een signaal geven als er al een tijdje niets geplaatst is en vragen of er iets nieuws is wat het melden waard is.

Het oplossen van bugs (foutjes) in het thema is altijd kosteloos. Maar het kan zijn dat je na verloop van tijd toch graag nog wat dingen anders zou willen in het thema. Het kan zelfs zo zijn dat je regelmatig bepaalde aspecten wilt laten aanpassen. Als je dit altijd op basis van uurtje-factuurtje zou laten doen, kan dit ook behoorlijk oplopen. Dit kan je ondervangen om een abonnement af te sluiten voor deze module. Hierdoor weet je altijd waar je aan toe bent qua kostenplaatje. Zelfs wanneer je in een maand voor veel meer dan € 50,- aan jouw website laat verbouwen.

Deze module heeft betrekking op alle kleine wijzigingen in de stijl of functionaliteit van jouw thema. Grote uitbreidingen, zoals het toevoegen van een webshop of portfolio, vallen hier helaas buiten.

Merk jij dat jij te veel tijd kwijt bent aan social media, zoals Instagram? Of heb je juist het idee dat je hier veel meer mee zou moeten doen, maar je weet niet hoe?

Ik kan jou ook helpen met het creëren, posten, inplannen en bijhouden van jouw social media activiteiten.  Door voor jou mooie afbeeldingen te maken en mee te denken over onderwerpen, kunnen we samen tot mooie content komen. Met speciale tools kan ik deze vervolgens voor jou inplannen, zodat jij hier niet meer naar om hoeft te kijken. Ook kan ik voor jou de interactie op jouw posts gaande houden. Inhoudelijke vragen kan ik doorzetten en de antwoorden weer terug communiceren.

Met mijn hulp kan jij social media voor jou laten werken in plaats dat jij werkt voor de social media!

DIRECT AANMELDEN OF TOCH MEER INFO NODIG?

Neem dan gelijk contact met mij op!

Nieuwsbrief ontvangen?

10 + 1 =

Contact