Iedereen weet wel hoe belangrijk het is om goed te plannen. Helemaal als je als vrouw te maken hebt met diverse agenda’s van werk, kids, partner, bonuskind(eren) etc.

If you fail to plan, you are planning to fail.
Benjamin Franklin

Maar dit betekent helaas niet dat plannen ook altijd even leuk is. In tegendeel zelfs, ik vind plannen vaak maar heel saai werk. Zelfs als ik al een hele dure agenda heb die al heel veel voor me voorkauwt. Dan nog vind ik het heel omslachtig om bijvoorbeeld op elke maandag en donderdag Rebecca’s peuterschool er in te schrijven en elke zaterdag haar dansles. Maar doe ik dat niet, dan verlies ik weer het overzicht. Ik ben overigens ook echt een voorstander van de ouderwetse papieren agenda i.p.v. alleen digitaal. Één van de redenen hiervoor is dat ik dingen beter onthoud als ik ze ook daadwerkelijk heb opgeschreven. Een andere reden is dat je in de meeste agenda’s veel meer kwijt kan dan alleen afspraken en verjaardagen en dat je dan dus alles netjes bij elkaar hebt.

Verder maak ik thuis ook gebruik van een los weekoverzicht wat ik op mijn koelkast plak en van een weekplanner die op mijn bureau ligt. Ik moet dingen dus ook nog eens op drie verschillende plekken opschrijven. Normaal zou dit voor mij echt wel genoeg geweest zijn om het allemaal te onthouden, maar met twee kleine kinderen is het nu eenmaal een zooitje ongeregeld waardoor ik het toch vergeet. Vandaar dus ook mijn grote behoefte om het allemaal wat makkelijker en efficiënter te maken…

Stamp it!

Aangezien ik een groot fan ben van DIY en alles van Silhouette, ben ik ook in het bezit van een Silhouette Mint. Hiermee kan je jouw eigen stempels ontwerpen en maken en deze met één of meerdere kleuren vullen. Alleen had ik hier, behalve naamstempels voor de kerstkaarten, nog niet heel veel mee gedaan…

Tot ik laatst op Pinterest hele leuke planner stempels voorbij zag komen. Toen moest en zou ik ook zoiets hebben om het plannen leuker en makkelijker te maken. En gelukkig kon ik ze zelf maken! Uiteraard heb ik niet exact dezelfde stempels nagemaakt. Eerst ben ik gaan nadenken voor welke agendapunten ik precies stempels wilde hebben. Dit zijn onder andere werk, school, dansles, verjaardagen, vakantie, schoonmaken, was doen. Voornamelijk dingen die vaak terug komen dus. Het is namelijk zonde om een hele stempel te maken voor iets dat maar incidenteel voor komt, dan gebruik je hem bijna nooit.

Mijn planner stempels

In mijn oorspronkelijke brainstorm over de stempels kwam ik uit op 10 onderwerpen. Hier zaten echter 3 onderwerpen bij die in mijn agenda/leven helaas (voorlopig nog) niet zo vaak voorkomen als ik zou willen. Voor nu heb ik daarom besloten om deze 3 nog niet te maken. Dit kan altijd later nog.

Mijn uiteindelijke set bestaat uit zeven stempels:

  • School day
  • Work
  • Dance class
  • Birthday (met stippellijn om een naam op te schrijven)
  • Cleaning
  • Laundry
  • Vacation

Ik heb de stempels nu allemaal in verschillende kleuren gemaakt om mijn agenda nog vrolijker te maken. Maar je kan natuurlijk voor een uniforme look ook alle stempels dezelfde kleur geven. Of voor twee kleuren kiezen. En daarnaast kunnen de stempels die ik gekozen heb niet voor jou van toepassing zijn, zoals de Dance class stempel. Misschien is het voor jou wel handiger om er één voor “Fitness time” te hebben… Alles is natuurlijk mogelijk.

Wil jij ook zulke leuke planner stempels?

Koop nu zelf een Silhouette Mint stempelmachine zodat je de stempels zelf ook kan maken! Of vraag ze aan mij, ik maak ze ook op bestelling. Een set van zeven stempels in één kleur is te bestellen voor € 30,- inclusief btw. Je kan hierbij zelf jouw onderwerpen aangeven. Als je meer stempels wilt, komt er per stempel € 3,50 bij en per extra kleur inkt € 5,00. Je krijgt de flesjes inkt erbij, zodat je de stempels zelf weer kunt vullen als deze op zijn.

Heb jij interesse? Reageer dan in de comments of stuur een mail naar hello@creatievemama.nl.