“Diamonds are a girl’s best friend” is niet voor niks een bekende uitdrukking. Het is namelijk echt waar! De diamanten kunnen ook vervangen worden voor andere glinsterende steentjes of geheel andere accessoires, zoals tassen of schoenen… Maar de waarheid is dat elk echt meisje-meisje en elke vrouwelijke vrouw van bling houdt.

Het zal voor de mensen die mij kennen of volgen via internet geen geheim zijn dat ik zo’n echt meisje-meisje of vrouwelijke vrouw ben. Daar horen dus ook veel sieraden en accessoires bij. De laatste tijd ben ik veel bezig met het ontwerpen en maken van mijn eigen sieraden. Iets waar ik mij heel vroeger ook al mee bezig hield.

Toen ik nog op de basisschool en middelbare school zat, maakte ik al mijn eigen armbandjes. Dit deed ik toen voornamelijk met rocailles en met het knopen van draad. Mijn eigen gemaakte armbandjes verkocht ik toen al op de rommelmarkt. Ook maakte ik ze zelfs op bestelling zodat eigen kleurvoorkeuren doorgegeven konden worden.

SP-blueRocailles zijn hele kleine glaskraaltjes die weer helemaal terug zijn en momenteel vooral veel gebruikt worden voor het maken van Ibiza style en bohemian armbandjes, maar ook voor het borduren met kralen. Vroeger gebruikte ik deze om armbandjes te rijgen en te weven (tegenwoordig heet dat bead loom), maar ook op veiligheidsspelden. Ik ga binnenkort ook weer met rocailles aan de slag, ik heb de benodigdheden al in huis. Helaas zijn dat dezelfde benodigdheden als die ik vroeger volop had en uiteindelijk toen weggedaan heb. Beetje zonde dus dat ik ze nu weer opnieuw moest kopen. Mijn advies is dus: als je creatief bent, gooi nooit materialen weg als ze geen houdbaarheidslimiet hebben. Je weet nooit wanneer je er weer mee aan de slag wilt gaan.

Verder werk ik nu veel met glasparels, DQ metaal, leer en natuurlijk veel Swarovski elements. Ook wil ik graag meer met echte halfedelstenen gaan werken. Mijn inspiratie haal ik van hobbybeurzen, uit winkels en vooral van Pinterest. Dit laatste is een eindeloze bron van voorbeelden en vaak zelfs inclusief uitleg hoe je iets moet maken. Maar ik probeer natuurlijk ook zelf te ontwerpen. De resultaten plaats ik op social media en er blijkt ook weer interesse te zijn in de dingen die ik maak. Daarom ben ik al begonnen met het ontwerpen en bouwen van een eigen webshop. Deze zal binnenkort online gaan. Ik zal hier niet de kost mee gaan verdienen, maar sieraden maken vind ik gewoon leuk om te doen. Het helpt mij om te ontspannen en mijn creativiteit uit te werken. Als ik andere mensen ook blij kan maken met mijn handgemaakte sieraden, ben ik al happy! Met de kleine opbrengsten die ik dan heb, kan ik weer materiaal kopen om nieuwe dingen uit te proberen. Zo kan ik lekker bezig blijven.