En toen crashte opeens jouw website… nadat je eindelijk eens een keer wat updates had uitgevoerd. Eerst lijkt het dat je alleen niet meer in kan loggen en probeer je van alles via de app en gewoon via internet… maar dan crasht jouw website volledig! Voor veel ondernemers is dit echt een directe nachtmerrie. En moet het probleem ook eigenlijk direct worden opgelost! Zoiets overkwam helaas een klant van mij… had ze toen maar een Website VA pakket afgesloten…

Updates uitvoeren

Veel mensen zijn nogal laks in het uitvoeren van updates. Vaak wil je even snel iets doen op jouw website en je ziet het nummertje wel staan, maar je hebt er op dit moment eigenlijk geen tijd voor. Dat komt later wel, denk je dan. De keer erna gaat precies hetzelfde. En ondertussen loopt het tellertje maar op.
Waar deze mensen vaak niet bij stil staan is dat het niet updaten behoorlijke beveiligingsrisico’s met zich mee kan brengen. Elk uur vinden er namelijk 7,5 miljoen aanvallen op WordPress websites plaats! Daarnaast kan het niet updaten ook de werking van jouw website in gevaar brengen. Maar verder is het ook zo dat hoe langer je wacht en hoe meer updates er tegelijk uitgevoerd moeten worden, het risico dat het fout gaat ook groter wordt. Helemaal als je zomaar wat doet!
Uiteindelijk kwam mijn klant dus bij mij om het probleem op te lossen van haar website die niet meer werkte. De oorzaak was alleen niet zo simpel te vinden, slechts door een proces van uitsluiting. Ik had immers niet zelf gezien wat zij gedaan had. Ik moest hiervoor per plug-in of thema kijken of deze het probleem veroorzaakte. Uiteindelijk lag het probleem bij een update van WordPress zelf die niet goed uitgevoerd was. Door WordPress te herstellen heb ik het probleem uiteindelijk kunnen oplossen. Ook heb ik voor de zekerheid zelf alle aanwezige updates uitgevoerd. Maar aangezien mijn klant geen Website VA updates pakket had afgesloten, zat hier natuurlijk ook een prijskaartje aan.

Website VA

Voor € 25,- per maand sluit je al het Website VA updatespakket af en kijk ik 1 à 2 keer per week voor jou of er updates zijn en zal deze voor je uitvoeren. Hierdoor heb jij er geen omkijken meer naar en kan jij er van uit gaan dat jouw website altijd up-to-date is. Ook zorg ik dat er een back-up gemaakt wordt voordat ik de updates uitvoer. Hierdoor hoef je je ook geen zorgen te maken dat je dingen kwijt raakt. Ook check ik nog even of jouw website na de updates nog goed werkt. En mocht er toch nog iets fout gaan, dan los ik het ook weer voor je op. Geen slechte deal toch?
Zou jij hier toch wel wat meer van willen weten? Of denk je nu gelijk: “Ja, dat heb ik nodig!”? Neem dan even contact met mij op hello@creatievemama.nl.