Sinds kort bied ik de dienst Website VA aan. Op de pagina hiervan leg ik kort uit waarom je een Virtual Assistant nodig hebt en waar ik jou bij kan helpen. In deze blog wil ik verder toelichten wat een Virtual Assistant (VA) nou eigenlijk is en wat hier verder nog de voordelen van kunnen zijn.

Wat is een Virtual Assistant?

Een VA is een Virtual Assistant, oftewel een virtuele assistent. En hiermee bedoel ik niet een fictief persoon die automatische verzoeken afhandelt. Een VA is iemand die op zijn/haar vakgebied andere ondernemers adviseert en ondersteunt, maar dit vanuit zijn/haar eigen kantoor doet. Het contact met een VA verloopt doorgaans via digitale kanalen zoals e-mail, Whatsapp en/of Skype.
De VA is er om een ondernemer te ontzorgen, zodat deze niet meer zijn/haar kostbare tijd aan allerlei zaken hoeft te besteden die niet in zijn/haar vakgebied liggen. Hierdoor kan de ondernemer zich bezighouden met die dingen waar hij/zij goed in is en zijn/haar geld mee kan verdienen.

Voordelen van een VA

Voor de VA zelf zijn er natuurlijk meerdere voordelen aan het werken als Virtual Assistent, zoals de flexibiliteit en het zelf kunnen indelen van de werktijden. Maar voor ondernemers zijn er ook genoeg voordelen aan het inhuren van een VA. Hieronder volgen een aantal voorbeelden:

  • Expertise: de VA is expert op zijn/haar vakgebied
  • Tijdsbesparing: je huurt de VA in voor bepaalde taken waar deze wel verstand van heeft en jij niet/minder. De VA kan die taken veel sneller uitvoeren dan jij zelf zou kunnen. En je hoeft het niet eerst allemaal zelf uit te zoeken
  • Kostenbesparing: geen sociale premies voor een werknemer, geen kosten voor een werkplek, apparatuur en reiskosten. Vergeet daarnaast niet jouw eigen uurloon indien je alles zelf zou moeten doen
  • De VA is ook zelfstandig ondernemer en weet daardoor precies wat jij allemaal doormaakt
  • Flexibel: de VA werkt vanuit zijn/haar eigen werkplek of welke locatie dan ook en kan worden ingezet wanneer nodig
  • Ontzorgen: door taken aan een VA uit te besteden, hoef jij er (bijna) niet meer over na te denken en weet je zeker dat alles goed uitgevoerd wordt
  • Eenvoudig contact: door alle digitale mogelijkheden van tegenwoordig kan er veel sneller contact gelegd worden
  • Sparringspartner: een VA kan meedenken over jouw geweldige ideeën die aansluiten bij zijn/haar vakgebied

Klinkt dit, voor jou als ondernemer, als muziek in de oren? Neem dan snel een kijkje op mijn Website VA pagina! Hier leg ik uit op welke gebieden ik jou allemaal zou kunnen ondersteunen. Hier kan je ook gelijk een gratis adviesgesprek aanvragen.