Als je faalt te plannen, plan je om te falen. Dit is iets wat ik ook echt geloof. Maar ondanks dat blijf ik het plannen echt wel lastig vinden.

Eind vorig jaar dacht ik alvast vooruit aan mijn goede voornemens en besloot ik voor 2021 de Purpuz Planner te kopen. Uiteraard om mij te helpen meer structuur en minder chaos in mijn leven te krijgen. Want vanaf januari zou Rebecca ook nog eens naar school gaan, wat dus betekent dat ik de kids op 2 verschillende locaties zou moeten gaan droppen en ophalen. In ieder geval totdat de nieuwbouw klaar is, daarna is het easy peasy, kan ik ze bij wijze van spreken met een touwladder vanaf het balkon naar beneden laten klimmen en dan staan ze op het schoolplein. En dan bevindt de opvang van Chris zich ook nog eens in hetzelfde gebouw als de basisschool van Rebecca. Ideaal! Maar duurt nog wel even, want de vertraging loopt ook steeds vertraging op.

Oeps, lock-down

Anyway, terug naar mijn plan om beter te gaan plannen… Dat begon dus heel goed met stap 1: koop een goede planneragenda. Maar toen eenmaal de tijd was aangebroken waar de agenda mee begon, zaten we opeens weer opnieuw in een lockdown! En was ik dus weer in complete chaos aanbeland met wederom thuis werken met 2 peuters, waarvan 1 zich ook nog eens heel erg had verheugd op haar komende verjaardag en dat ze eindelijk naar school zou mogen gaan. Niet dus.

Half december tot bijna half februari was voor mij een periode waarin plannen gewoon onmogelijk was. Ik heb mijn vaste werkdagen, maar daarin miste ik zo veel werktijd dat ik op mijn vrije dagen, avonden en weekenden ook maar zat te werken. Elk rustig uurtje moest ik benutten. En wanneer die zouden zijn, geen idee…

Ondertussen is de lock-down voor school en opvang weer opgeheven en zitten we alweer in maart(!). Nu is ons nieuwe ritme met school, opvang en werk dan echt begonnen en kan ik op mijn werkdagen ook echt weer werken. Tenminste… tot 3 uur, dan Rebecca uit school halen, want er is nog geen geen BSO en dan weer thuis verder werken met Rebecca om me heen. Maar het is beter dan eerst! En nu is er dus ook weer ruimte om goed te gaan plannen en na te denken over wat ik allemaal nog meer wil bereiken dit jaar, behalve overleven. Nu kan ik dus eindelijk echt aan de slag met deze mooie planner.

Purpuz Planner

Dit jaar heb ik gekozen voor de Purpuz Planner. En tot nu toe bevalt hij echt goed. Er is genoeg schrijfruimte, die ik leuk opvul met kleurtjes en mijn planner stempels. Plus er wordt geholpen om echt goed na te denken over wat mijn belangrijkste doelen zijn en deze en te visualiseren en in te plannen. Als ik, aan het eind van het jaar, klaar ben voor het bestellen van een planner voor 2022 ben ik van plan om een uitgebreidere review te schrijven of een vergelijking te maken met mijn vorige planner.

Welke planner gebruik jij en waarom die?