Zoals je in mijn vorige blog al hebt kunnen lezen, heb ik in 2019 een flinke pauze ingelast. In ieder geval voor de buitenwereld. Ik heb geen projecten meer gedaan, geen promotie en niet meer genetwerkt. Op de achtergrond ben ik wel bezig gebleven, maar dan op een lager pitje. Nu is er een nieuw jaar aangebroken en ga ik weer een nieuwe start maken met mijn business!

2019

2019 was voor mij het jaar dat ik mijzelf echt nodig tot een halt moest roepen. In mijn enthousiasme dat ik van alle ellende van 2018 af was, dacht ik dat ik de wereld aan kon. Dat ik wel voluit kon gaan knallen met mijn business terwijl ik een baby en peuter full-time thuis had. Wrong! Door de opluchting dat in september/oktober 2018 mijn zwangerschap, zwangerschapsdiabetes en knieproblemen waren verdwenen, heb ik mijzelf toen geen tijd gegeven om er ook daadwerkelijk van bij te komen. Ik moest, ik moest, ik moest. Van mijzelf dan uiteraard… Zoals je kan begrijpen, werkt dit uiteindelijk alleen maar averechts en was de productiviteit en nog belangrijker: de creativiteit, ver te zoeken. Ik liep mijzelf echt voorbij en deed mijzelf en mijn kindjes te kort. Daarom besloot ik op een gegeven moment alles even tijdelijk naast me neer te leggen, bij te komen en van mijn kindjes te genieten. Dit heeft er uiteindelijk wel toe geleid dat er allerlei nieuwe mogelijkheden mijn gedachten in kwamen. Hier was eerst geen ruimte voor. Ik ben mij op de achtergrond in deze mogelijkheden gaan verdiepen en heb ideeën uitgewerkt. Vervolgens ben ik hier al voorbereidingen voor gaan maken…

Het nieuwe jaar 2020

2020 staat voor mij op persoonlijk vlak in het teken van het vormgeven van mijn nieuwe leven als alleenstaande moeder. Hierbij hoort het vinden van een eigen huisje, maar daarbij hoort ook het ondernemerschap! Want ondanks dat ik mijzelf als eerste als moeder zie, zie ik mijzelf daarna zeker als ondernemer. Ik wil dit jaar mijzelf nog verder als persoon en als ondernemer gaan ontwikkelen. Ook ik wil aan de slag gaan met mindfullness en het verbeteren van mijn mindset. Daarnaast probeer ik mijn werkwijze zo veel mogelijk te stroomlijnen, zodat ik mijn tijd nog efficiënter in kan vullen. Want nu ik toch bezig ben om mijn leven helemaal opnieuw vorm te geven, kan ik gelijk kijken in welke vorm ik mijn onderneming hierin kan verweven.

Nieuwe website

Om gelijk goed te beginnen heb ik als eerste mijn eigen website vernieuwd. Qua huisstijl is er niet veel veranderd, maar qua lay-out en vooral achter de schermen wel! Ik ben persoonlijk erg blij met het eindresultaat, maar ik hoor ook graag wat jij er van vindt. Deze vernieuwde website is gebouwd met een subthema van het welbekende Divi thema. Het gebruik van Divi is onderdeel van mijn nieuwe werkwijze. Voorheen werkte ik met mijn eigen thema als basis voor subthema’s. En ondanks dat daar helemaal niets mis mee was, was het wel erg veel werk en bovendien foutgevoelig. Ik had immers als enige toezicht op de kwaliteit. Doordat ik nu op basis van het Divi thema werk, heb ik de makers van Divi als vangnet die de kwaliteit bewaken van het hoofdthema. Wat dus betekent dat ik nog betere websites met meer mogelijkheden kan leveren!
Wil jij ook zo’n mooie WordPress Divi website? Neem dan snel contact met me op!