Ik weet het, deze website heeft ondertussen al heel veel verschillende looks gehad. Maar aangezien het mijn persoonlijke blog is, vind ik dat het uiterlijk ervan moet meegroeien met mij en mijn vaardigheden. Aangezien ik sinds vorig jaar moeder ben en nu echt serieus bezig ben met mijn eigen bedrijf, is het niet meer te ontkennen… ik ben volwassen! Dus werd het tijd om het meisje-meisje-achtige thema wat ik tot nu toe had vaarwel te zeggen en plaats te maken voor dit strakke, moderne, volwassen, maar toch nog steeds vrouwelijke thema.

De afgelopen tijd heb ik dus hard gewerkt om dit nieuwe WordPress thema in elkaar te bouwen. Eigenlijk is het een WordPress child-theme (dochterthema). Hij is namelijk gebaseerd op het CharM Basis Thema. Deze heb ik zelf gebouwd om in de toekomst sneller nieuwe websites te kunnen bouwen. En omdat dit toch mijn persoonlijke website is, zat er geen deadline op, waardoor ik de ruimte had om ook verschillende werkprocessen te proberen. Dit zorgt er weer voor dat ik weer veel daarin geleerd heb en voortaan dus nog productiever aan de slag kan gaan voor mijn bedrijf/klanten. En dit heeft weer als resultaat dat ik weer meer tijd over heb voor mijn dochtertje/vriend/familie/vrienden/hobbies.

Workflow

Een ander voordeel van het werken zonder deadline is dat ik mij helemaal kon houden aan mijn eigen workflow. Die gaat namelijk bij mij in een golfbeweging. De ene periode zit ik in een ‘high’, dan ben ik heel productief en stromen de creatieve ideeën mijn hoofd binnen. Hier geef ik mij dan ook helemaal aan over. Ik krijg dan namelijk echt heel veel gedaan en omdat ik het dan zonde vind om dat niet te benutten.

Na zo’n ‘high’ komt altijd een ‘low’. Dan heb ik een aantal dagen tot soms wel twee weken waarin ik helemaal niets gedaan krijg. Mijn creativiteit is dan ver te zoeken en alles wat ik dan wel zou proberen, mislukt. Ik heb gemerkt dat ik heel veel negatieve gedachten heb in zo’n low. Deze worden alleen maar erger als ik mijzelf dan dwing om te werken.

Vroeger zou ik mij dan schuldig gevoeld hebben omdat ik niet doe. Tegenwoordig heb ik er vrede mee dat dit blijkbaar mijn proces is. Ook kan ik zonder schuldgevoel mij overgeven aan mijn ‘low’, omdat ik tijdens mijn ‘high’ dan juist heeeeeeeel hard gewerkt heb. Ik verdien dan dus ook rust. Ik heb ook gemerkt dat mijn ‘lows’ korter duren als ik mij er helemaal aan over geef, dan wanneer ik mij er tegen verzet. Nog een goede reden dus om dan maar gewoon even alles los te laten. #respectyourflow

Laat je horen

Ik hoor graag wat jij van het nieuwe ontwerp/mijn blog(s) vindt, dus laat iets van je horen in de reacties. Als jij nou ook zo’n mooie blog/website wilt, neem dan even contact op via hello@creatievemama.nl.